«Це сталося через конфлікт з Україною»: у Росії знайшли винних у пожежі на атомній субмарині
Категорія
Події
Дата публікації

«Це сталося через конфлікт з Україною»: у Росії знайшли винних у пожежі на атомній субмарині

«Це сталося через конфлікт з Україною»: у Росії знайшли винних у пожежі на атомній субмарині
Джерело:  online.ua

У Росії знайшли винних у масштабній аварії на атомній глибоководній станції АС-31, яка призвела до загибелі 1 липня цього року 14 офіцерів ВМФ РФ. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Коммерсант», це сталося, за версією росіян, через «конфлікт з Україною».

За словами неназваного джерела «Коммерсанта», причиною пожежі на субмарині стало нагрівання та вибух неякісної акумуляторної батареї.

«Було встановлено, що глибоководні станції типу АС-31 довгий час комплектувалися срібно-цинковими акумуляторами, які проводилися в Україні. Після ускладнення відносин з цією країною акумулятори АС-31, які знаходяться на гарантійному обслуговуванні заводу-виробника, замінили на російські літій-іонні батареї», – йдеться у поясненні причин аварії.

Контракт на виробництво та постачання акумуляторів для глибоководних апаратів замість українського підприємства віддали санкт-петербурзькому заводу «Ригель». Що цікаво, свого часу Росія сама відмовилась від закупівлі українських акумуляторів, запровадивши санкції проти нашої країни.

Аварія на підводному апараті АС-31 «Лошарик» стала найбільшою з часів загибелі «Курська» у 2000 року. В ході пожежі загинуло 7 капітанів 1 рангу, у тому числі два героя Росії.

Нагадаємо, що кілька днів тому у Франції спустили на воду атомний підводний човен нового покоління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?