У Франції побудували атомний підводний човен нового покоління
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції побудували атомний підводний човен нового покоління

У Франції побудували атомний підводний човен нового покоління

Напередодні національного свята Франції – Дня взяття Бастилії, у порту Шербур був показаний перший підводний човен нового покоління «Баракуда». Новий човен дістав назву «Сюффрен», на честь одного з адміралів французького ВМФ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RFI.

У церемонії завершення будівництва «Сюффрена», яке тривало 12 років, взяв участь президент Франції Еммануель Макрон та вище військове керівництво країни. Усього планується побудувати 6 підводних човнів класу «Баракуда».

Очікується, що на воду «Сюффрен» спустять наприкінці липня. А до складу флоту човен повинні ввести влітку 2020 року. За планом, він прослужить у ВМФ до 2060 року.

В ході свого виступу перед присутніми на церемонії Еммануель Макрон нагадав про технологічну складність проекту:

«Немає промислового об’єкту більш складного для розробки і побудови, ніж атомний підводний човен. Особливо коли мова йде про першу підводному човні нової серії. Тут потрібна майстерність, смиренність, точність. І цифри це підтверджують. 10 років вивчення і розробки, 12 років будівництва, 8 мільйонів годин роботи, 10 тисяч задіяних осіб, 400 різних професій, 750 тисяч деталей, 160 кілометрів проводів. Все це – «Сюффрен», – розповів президент Франції.

Сьогодні у всьому світі нараховується 450 військових підводних човнів. За останні 5 років їхнє число зросло на 6%. З 1898 року у Шербурі було побудовано 107 підводних човнів, з них 16 – атомних. «Сюффрен» став 17-м атомним підводним човном, побудованим у Франції.

Нагадаємо, що не так давно у США показали відео інциденту з російським есмінцем у Філіппінському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?