Це сталося: Кабмін дозволив "Нафтогазу" продавати газ населенню дешевше
Категорія
Україна
Дата публікації

Це сталося: Кабмін дозволив "Нафтогазу" продавати газ населенню дешевше

Це сталося: Кабмін дозволив "Нафтогазу" продавати газ населенню дешевше
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду повідомив, що Кабінет міністрів дозволив НАК "Нафтогаз України" встановити ціну на газ для населення нижче ніж 8,55 гривень за кубометр, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу КМУ.

"У нас є рішення, яке стосується цін на газ. Як ви пам'ятаєте, "Нафтогаз" заявив, що вони можуть дешевше продавати газ, ніж 8,55 грн за куб. Я це повністю підтримую. Чим дешевше вони будуть його продавати, тим краще. Якраз настав час прикинути ціну... Зобов'язую НАК з 1 квітня почати реалізовувати газ дешевше - відповідно до листа, який вони самі написали на уряд", - заявив Гройсман.

Голова Кабміну також наголосив, що "Нафтогаз" отримує право встановлювати менші ціни, ніж 8,55 грн за кубометр, але не вищі. Довести рішення до НАК доручено голові Міненерго Ігорю Насалику.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що голова правління НАК "Нафтогаз"  Андрій Коболєв заявив, що необхідно відмінити монополію компаній-постачальників газу для населення.  Це не означає, що їх потрібно ліквідувати з ринку газу, можна припинити зобов’язання "Нафтогазу" продавати їм газ, і дати можливість цим компаніям самим купувати газ на відкритому ринку без посередника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?