Це сталося: у НАТО підписали історичний протокол
Категорія
Світ
Дата публікації

Це сталося: у НАТО підписали історичний протокол

Це сталося: у НАТО підписали історичний протокол
Джерело:  online.ua

6 лютого посли країн-членів НАТО підписали протокол про приєднання Македонії до Альянсу. Урочиста церемонія підписання відбулася у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, передає ONLINE.UA.

Представники кожної країни-члена по черзі у алфавітному порядку поставили свій підпис на документі. Церемонія відбулася у присутності міністра закордонних справ балканської країни Ніколи Димитрова.

"Це історична подія. Прем’єри Ципрас і Заєв продемонстрували стратегічне мислення і велику мужність, коли підписали Преспанську угоду… На цьому шляху були виклики і складні компроміси, але прихильність демократичним цінностям і реформам сприяли результату і прогресу", - заявив перед початком церемонії генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

Варто зазначити, що протокол про приєднання Македонії тепер має ратифікувати кожна країна-член блоку.

"Я сподіваюсь, цей процес пройде гладко, і ми всі невдовзі зможемо привітати вас як повноправного члена", - заявив Столтенберг.

Генсек також зазначив, що від сьогодні представники Македонії братимуть участь у засіданнях Альянсу у якості запрошеної сторони. Міністр закордонних справ Македонії також візьме участь у міністерській зустрічі НАТО в квітні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Альянс продовжить чинити тиск на Росію у питанні відновлення суверенітету України і виконання Мінських угод.  З даною рішучою заявою виступив генсек НАТО Єнс Столтенберг на зустрічі з головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Словаччини Мирославом Лайчаком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?