Це станеться 13 травня - надійшла неочікувана звістка з ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Це станеться 13 травня - надійшла неочікувана звістка з ЄС

Це станеться 13 травня - надійшла неочікувана звістка з ЄС
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу 13 травня затвердить всеосяжну стратегію, яку спрямують на те, щоб знову скоординовано відкрити туристичний бізнес в ЄС. Варто звернути увагу на те, що стратегія Європейської омісії, яку ще можуть суттєво змінити, адже вона буде обговорюватися високопоставленими посадовими особами 12 травня, рекомендуватиме триетапний підхід до відкриття кордонів, який об'єднує держави-члени "з аналогічними загальними характеристиками ризиків". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Euractiv.

За попередніми даними, Європейське агентство по боротьбі з хворобами (ECDC) сформує та буде вести список регіонів з низьким рівнем поширення вірусу, щоб можна було відмовитися від "загальних карантинних заходів" в межах Шенгенської зони.

"Недискримінація за правилами громадянства буде застосовуватися до будь-яких рішень. Наприклад, якщо Австрія послабить прикордонні заходи для прибуваючих з Німеччини, це може бути застосовано до всіх громадян ЄС, які проживають на німецькій території, а не тільки до німців", - передає видання.

Окрім того, в ЄК наголошують, що коронавірус буде коштувати світовій туристичній індустрії 400 мільярдів євро в 2020 році. Наразі використовуються дані Об'єднаного дослідницького центру, щоб визначити, які члени ЄС і регіони найбільш схильні до прогнозованого спаду.

Також зазначається, що питання про те, як поєднувати гігієнічні та соціально-дистанційні заходи з відновленням транспортних послуг, також розглядається в проєкті, в якому знову міститься заклик до скоординованого підходу, який не допускав би дискримінації щодо будь-якої держави-члена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що віцепрем’єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко повідомив чудову новину. Представник Кабміну зазначив, що наразі наша країна сподівається переглянути умови Угоди про асоціацію з ЄС. На його думку, зараз дуже вдалий момент для цього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?