Зараз дуже вдалий момент - Кабмін повідомив чудову новину
Категорія
Політика
Дата публікації

Зараз дуже вдалий момент - Кабмін повідомив чудову новину

Зараз дуже вдалий момент - Кабмін повідомив чудову новину
Джерело:  online.ua

Віцепрем'єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко поділився з українцями гарною новиною. Він заявив, що наразі наша країна сподівається переглянути умови Угоди про асоціацію з ЄС. За його словами, Україна має намір поглибити співпрацю з європейськими партнерами та переглянути умови Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Зокрема, йдеться про квоти на безтарифну торгівлю. На думку представника Кабміну, саме зараз дуже вдалий момент для реалізації цих планів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Зараз дуже вдалий момент, оскільки минув десятирічний термін, коли ми можемо переглянути умови, і перегляду умов чекають наші виробники. Адже більшість квот, які поставлені, вони вже не влаштовують нас, ми перейшли етап перших контактів з Європейським Союзом у рамках угоди в безтарифній торгівлі. Я сподіваюся, що ми переглянемо їх", - зазначає український віцепрем'єр.

За його словами, поглиблення сфери співпраці з Євросоюзом цілком можливе в цифровій сфері, питаннях митниці і юстиції, оборонних питаннях.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно у Мінекономіки заявили, що офіційний Київ налаштований на серйозний перегляд Угоди про асоціацію і пріоритетом у діалозі з Євросоюзом стане питання тарифних квот. Про це розповів очільник департаменту міжнародного співробітництва Міністерства розвитку економіки торгівлі та сільського господарства Олексій Рожков. На його думку, як аргумент про неможливість оновлення УА найближчим часом ЄК може використовувати вихід Великої Британії зі складу Євросоюзу та необхідність переговорів із Лондоном про нову торгову політику.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що європейська влада робить все можливе, аби допомогти українцям впоратися із наслідками COVID-19. Так, зазначається, що уже 13 травня за екстреною процедурою відбудеться голосування у Європейському парламенті щодо виділення офіційному Києву 1,2 млрд євро позики для подолання економічних наслідків пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?