Це станеться вже 13 травня - Євросоюз планує ухвалити доленосне для України рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Це станеться вже 13 травня - Євросоюз планує ухвалити доленосне для України рішення

Це станеться вже 13 травня - Євросоюз планує ухвалити доленосне для України рішення
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу робить все можливе, аби допомогти офіційному Києву впоратися із наслідками COVID-19. Так, нещодавно стало відомо, що уже 13 травня за терміновою процедурою відбудеться голосування у Європейському парламенті щодо виділення Україні 1,2 млрд євро позики для подолання економічних наслідків пандемії коронавірусу. Це зазначається у порядку денному сесії ЄП, яка відбудеться наступного тижня. Які шанси у українців отримати ці гроші - наразі не повідомляється, передає ONLINE.UA.

Варто також зазначити, що 5 травня Рада ЄС погодила пропозицію Єврокомісії про надання 3 млрд євро макрофінансової допомоги 10 країнам з офіційно визнаною перспективою членства та країнам-сусідам для допомоги у подоланні наслідків пандемії коронавірусу. З цієї суми 1,2 млрд передбачені для України. Що важливо розуміти, фінансова допомога надаватиметься у формі позик на вигідних умовах. За попередніми даними, ці гроші будуть доступні протягом 12 місяців та будуть надаватися двома частинами. Окрім того, вказано, що максимальний термін погашення кредиту – 15 років. Також відомо, що всі умови будуть прописані у меморандумах про взаєморозуміння між країнами-партнерами та Єврокомісією.

Американська влада також продовжує активну боротьбу з пандемією коронавірусу, проте не забуває про допомогу у такий непростий період міжнародним партнерам. 5 травня Посольство США в Україні повідомило про збільшення підтримки нашої країни в боротьбі з COVID-19. За попердніми даними, фінансування збільшили до 14,5 млн доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  РФ озвучила рахунок Італії за гуманітарну допомогу  в боротьбі з коронавірусом. Москва вимагає, щоб Італія зняла санкції з Росії і натиснула на Брюссель, щоб країни ЄС також пом’якшили санкційну політику щодо РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?