Це станеться 31 серпня - країни Балтії знайшли спосіб помститися Лукашенку
Категорія
Політика
Дата публікації

Це станеться 31 серпня - країни Балтії знайшли спосіб помститися Лукашенку

Це станеться 31 серпня - країни Балтії знайшли спосіб помститися Лукашенку
Джерело:  online.ua

31 серпня Литва, Латвія і Естонія офіційно повідомлять про введення санкцій щодо близько 30 білоруських чиновників, в тому числі чинного президента країни Александра Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота. Варто звернути увагу на те, що санкції передбачають заборону на в'їзд в зазначені країни. Науседа додав, що список є першим кроком і може бути розширений пізніше. Як відомо, нещодавно Литва анонсувала, що планує застосувати санкції до білоруських чиновників, яких вона вважає відповідальними за порушення на виборах і насильство щодо протестувальників. Цю інформацію підтвердив лідер Литви Гітанас Науседа. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

19 серпня також стало відомо, що Європейський Союз запровадить санкції проти осіб, причетних до насильства та репресій і фальсифікації виборів у Білорусі.

"Ми твердо підтримуємо право білоруського народу визначає свою долю і ЄС невдовзі запровадимо санкції проти значної кількості осіб, відповідальних за насильство, репресії і шахрайство з виборами", -  заявив очільник Європейської ради Шарль Мішель під час брифінгу після відеозустрічі лідерів ЄС щодо ситуації у Білорусі.

З окремим коментарем виступила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Пролунала одностайна підтримка щодо підготовки санкцій ЄС проти осіб, відповідальних за те, що відбувається. Це будуть адресні санкції, спрямовані проти конкретних осіб, які не зачеплять народ Білорусі. Список людей, щодо яких буде запроваджено санкції, буде погоджений найближчим часом", - наголосила політикиня.

Глава Європейської ради звернув увагу на те, що вибори у Білорусі не були вільними та чесними і не відповідали міжнародним стандартам, тому ЄС не визнає результати виборів, оголошені владою. Шарль Мішель попросив офіційний Мінськ знайти мирний вихід з кризи, припинивши насильство, знизивши напругу і розпочавши всеосяжний національний діалог.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні публічно спалили світлину, на якій були зображені Лукашенко та його російський колега Володимир Путін. Дісталося також й прапору РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?