Це станеться після 15 вересня - Кабмін сколихнув новий гучний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Це станеться після 15 вересня - Кабмін сколихнув новий гучний скандал

Це станеться після 15 вересня - Кабмін сколихнув новий гучний скандал
Джерело:  online.ua

Нещодавно очільник президентської партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко неочікувано для всіх повідомив, що у монобільшості є запитання до роботи економічного блоку Кабінету міністрів України. 30 серпня глава фракції "СН" Давид Арахамія заявив, що не виключає, що у найближчій перспективі відбудуться кадрові ротації в економічному блоці уряду. З окремим коментарем з цього приводу виступив також перший заступник голови Верховної Ради та представник президента у парламенті Руслан Стефанчук підтвердив, що двох представників КМУ можуть незабаром відправити у відставку. Варто звернути увагу на те, що йдеться про очільника Мінфіну Сергія Марченка та міністра економіки Ігоря Петрашка. Про це Стефанчук повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Я думаю, що така ситуація назріває (кадрові зміни в уряді – ред.). Економічний блок у нас представлений міністром економіки та фінансів. Я думаю, що в першу чергу мова йде саме про цих осіб", - підкреслив представник Володимира Зеленського у Верховній Раді.

Руслан Стефанчук звернув увагу на те, що відповідні висновки будуть зроблені після 15 вересня. Саме тоді Кабінет міністрів повинен запропонувати Верховній Раді бюджетну резолюцію на наступний рік (постанова із окресленими напрямами бюджетної політики – ред).

"Я думаю, що все буде залежати від одного: наскільки ефективна і якісна робота буде проведена над проектом державного бюджету України та наскільки парламенту буде запропоновані нові підходи щодо подолання наслідків, спричинених COVID-19", – зазначив український політик.

Варто звернути увагу на те, що Ігоря Петрашка ВРУ призначила на посаду міністра економіки у березні цього року. Наприкінці того ж місяця український парламент підтримав кандидатуру Сергія Марченка на посаду міністра фінансів. Що важливо розуміти, раніше жодних претензій з боку української влади до цих міністрів не було.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Мінфіну Сергій Марченко поділився з українцями важливими даними  — він розповів, що зміна т.в.о голови Державної митної служби сталася через зволікання реформування відомства, зокрема в сфері переходу відомства до роботи в форматі єдиної юрособи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?