Це станеться в цьому році - українців вразили заявою про довгоочікувану подію
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це станеться в цьому році - українців вразили заявою про довгоочікувану подію

Це станеться в цьому році - українців вразили заявою про довгоочікувану подію
Джерело:  daily.rbc.ua

Співпраця України і МВФ за новою кредитною програмою на 5 млрд доларів виявилася під загрозою зриву, так як експерти Фонду не відвідали Україну з офіційним візитом в липні, щоб обговорити постачання другого траншу. Однак новий глава НБУ Кирило Шевченко впевнений, що Україна отримає другий транш по кредиту вже в 2020 році, але про подальші переговори з Фондом стане відомо тільки в кінці серпня, так як зараз пора відпусток. Своїми оптимістичними планами Шевченко поділився в інтерв'ю РБК, передає ONLINE.UA.

"На даний момент наш свіжий макропрогноз побудований на припущенні, що другому траншу в цьому році бути. Разом з урядом ми сфокусувалися на виконанні положень Меморандуму", - повідомив Шевченко.

Він запевнив, що в даний час офіційний Київ успішно рухається по виконанню положень меморандуму з МВФ, зокрема структурних маяків. За словами глави НБУ, українська влада знаходиться в постійному діалозі як з представниками Фонду, так і з іншими міжнародними партнерами України.

"Вважаю, що продовження позитивної динаміки співробітництва стане запорукою для отримання наступних траншів протягом поточного року", - упевнений глава НБУ.

Шевченко також прокоментував обговорення з МВФ приватизації держбанків. Він зазначив, що частка держави в 60% на ринку банківських послуг - це не нормально і є наслідком кризи. На даний момент НБУ, за словами керівника регулятора, працює над стратегією розвитку держбанків і над входженням Європейського Банку Регіонального Розвитку в капітал Ощадбанку.

Нагадаємо, МВФ 9 червня ухвалив для України нову програму stand-by на 18 місяців в розмірі $5 млрд, з яких вже отримано перший транш в розмірі $2,1 млрд. Всього від МВФ в цьому році Україна планувала отримати $3,5 млрд. Переговори по нового траншу призупинилися через резонансний скагдал з відставкою колишнього глави НБУ Якова Смолія, який звинуватив владу в "систематичному тиску" на нього. У МВФ закликали команду Зеленського виконати одну з найважливіших вимог Фонду - зберегти незалежність Національного банку України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МВФ висунули жорсткий ультиматум Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?