Це станеться вже 22-го квітня - у Зеленського вразили неочікуваною новиною
Категорія
Політика
Дата публікації

Це станеться вже 22-го квітня - у Зеленського вразили неочікуваною новиною

Це станеться вже 22-го квітня - у Зеленського вразили неочікуваною новиною
Джерело:  Сьогодні

Член команди глави держави Володимира Зеленського та представник України в політичній підгрупі ТКГ Олексій Резніков поділився важливою інформацією - він наголосив, що обговорення наступного етапу обміну полоненими між Україною та представниками проросійських сил відбудеться в середу, 22 квітня. За його словами, процес буде запущений на плановому засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ). Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Сьогодні".

Олексій Резніков звернув увагу на те, що офіційний Київ вже передав список з щонайменше 200 осіб, яких хоче повернути українська сторона.

За його словами, на порядку денному у Мінські буде: у підгрупі з безпеки – нові точки розведення, припинення вогню та режим тиші; в економічній підгрупі – питання водопостачання та інші; у політичній – продовження дискусій на тему правових аспектів, які описано в Комплексі заходів мінських домовленостей.

"Тобто, це законодавство, яке описано у восьми пунктах приміток до пункту 11 Комплексу заходів. А також можлива імплементація так званої "формули Штайнмаєра" в закон про особливий порядок місцевого самоврядування на окупованому Донбасу, який було ухвалено у вересні 2014 та він діє до цього дня", - наголошують у Зеленського.

За словами Олексія Резнікова, домовлятись, швидше за все, знову будуть окремо з окупованими територіями Луганської та Донецької областей.

У політика також поцікавилися, яка ситуація з коронавірусом на окупованих територіях.

 "Нам відомо, що вони приховують реальну картину на тимчасово окупованих територіях. Нам відомо, що у них вже хворіє, в тому числі, і військовий контингент. Вони привозять туди лікарів-інфекціоністів з РФ. Природно, насамперед, у них завдання забезпечувати нерозповсюдження коронавірусу у військах. На сьогодні у них підвищена статистика хворих на пневмонію", - каже Резніков.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава держави Володимир Зеленський звернувся до українців та заявив, що його команда не хоче чекати закінчення карантину і буде постійно повертати наших громадян, навіть по 2 особи.  Коли Зеленський вперше почав коментувати обмін, що відбувся 16 квітня, то зняв захисну маску – "аби люди бачили радісні емоції", які його переповнюють.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?