Закінчення карантину чекати не будемо - Зеленський звернувся до народу
Категорія
Політика
Дата публікації

Закінчення карантину чекати не будемо - Зеленський звернувся до народу

Закінчення карантину чекати не будемо - Зеленський звернувся до народу
Джерело:  YouTube

16 квітня глава держави Володимир Зеленський заявив, що задоволений результатами великоднього обміну полоненими, який відбувся в четвер між Україною та проросійськими силами. Окрім того, він звернувся до народу та наголосив, що його команда не хоче чекати закінчення карантину і буде постійно повертати українців, навіть по 2 особи. Коли президент почав говорити про обмін, то зняв захисну маску – "аби люди бачили радісні емоції", коли він говорить про довгоочікуване звільнення наших громадян. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"У мене, як і в звичайної людини, тільки позитивні емоції. Я радію кожного разу, коли ми повертаємо і наших військових, і героїв, і політв'язнів, і звичайних громадян. Для нас звичайні громадяни – такі ж самі герої, тому що вони були за ґратами, захищали Україну, наш суверенітет і територіальну цілісність", - підкреслив український лідер.

За словами президента, перш за все, його команда повертає всіх у рамках мінських домовленостей і в рамках домовленостей "нормандської четвірки".

"Ми звільняємо всіх, і будемо боротися, поки кожен українець повернеться додому", – сказав Зеленський.

Президент України також наголосив, що сьогоднішній обмін був меншим, порівняно з попередніми.

"Зараз ми міняємо 20 людей. Ми можемо чекати, напевне, на закінчення карантину, дочекатися і потім робити вже більші обміни. Але наша сторона прагнула і тиснула на те, що не треба нічого чекати. Оскільки є 20 людей, давайте повертати 20 людей. Завтра буде ще 2 людини, будемо повертати 2 людини. Післязавтра буде 100, то буде повертати ще 100 людей", - пообіцяв українцям глава держави.

За словами президента, найважче у обміні полоненими - узгодження списків, оскільки дані, які надходить зі сторони окуапнтів, необхідно перевіряти.

 "У нас є військові, у нас є політв'язні, є цивільні звичайні громадяни. Завжди треба, щоб підтвердила та сторона. Ось на чому ми наполягали і продовжуємо наполягати: щоб Червоний хрест був допущений на цю територію. Тоді Червоний хрест може бути арбітром і сказати, скільки насправді за ґратами там є людей", - додав Зеленський.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у Путіна заявили, що позитивно оцінюють процес обміну та зазначають, що це крок у напрямку виконання рішень нормандського саміту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?