Це станеться вже у вересні - глава МОЗ терміново звернувся до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Це станеться вже у вересні - глава МОЗ терміново звернувся до всіх українців

Це станеться вже у вересні - глава МОЗ терміново звернувся до всіх українців
Джерело:  online.ua

У неділю, 6 вересня, глава МОЗ Максим Степанов звернувся до всіх українців і пообіцяв, що вже з вересня всі медичні працівники почнуть отримувати доплату до зарплат. Ці доплати медпрацівникам будуть виплачуватися до кінця року, а вже в 2021 році міністр анонсував радикальне збільшення зарплат, що буде передбачено в бюджеті України. Кому і на скільки піднімуть зарплати, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОЗ.

"З вересня і до кінця року всі наші медичні працівники почнуть отримувати доплати до своєї заробітної плати. На це передбачено майже 6 млрд гривень. Якщо ми говоримо про лікаря, то це в середньому 3560 грн, а молодший медичний персонал - близько 1250 грн", - пояснив Степанов.

Міністр зазначив, що "справедлива зарплата" для лікарів, які закінчили інтернатуру, на його думку, повинна становити не менш 20-25 тисяч гривень. Тому МОЗ вже подало Міністерству фінансів пропозицію використовувати не менше 5% ВВП на фінансування медгарантій в 2021 році, що передбачено законодавством України.

Нагадаємо, 19 липня Кабмін ухвалив рішення про підвищення зарплат медикам з 1 вересня 2020 року. Лікарям, незалежно від посади, було вирішено підвищити оклад на 75%, середньому медичному персоналу - в розмірі 50% мінімальної зарплати, молодшим медичним сестрам - в розмірі 25%.

Також з 1 вересня пообіцяли значно підняти зарплати співробітникам екстреної медичної допомоги, а в наступному році МОЗ ініціює підвищення зарплат водіїв швидкої допомоги до 10-12 тисяч гривень, диспетчерів - до 12-13 тисяч, фельдшерів - до 14-16 тисяч, лікарів - до 20-22 тисяч гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні стрімко зростає- у неділю, 6 вересня, зафіксували 2107 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 135894 осіб, з них 2811 українців померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?