Це точно настане - Зеленський звернувся до всіх українців з потужною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Це точно настане - Зеленський звернувся до всіх українців з потужною заявою

Це точно настане - Зеленський звернувся до всіх українців з потужною заявою
Джерело:  online.ua

24 серпня Україна відзначає День Незалежності. З нагоди свята український лідер Володимир Зеленський виступив на Софійській площі Києва і привітав українців. Він звернувся до кожного громадянина країни із закликом до єдності. Президент запевнив, що влада робить все можливе, щоб побудувати країну, яка зможе давати відсіч ворогу, і пообіцяв, що всі, хто без бою подарував частину українських територій, будуть свідчити, а не давати проповіді про патріотизм. Повне звернення Володимира Зеленського з нагоди Дня Незалежності Україна 2020 можна подивитися у відео на ONLINE.UA.

"Сьогодні, 29-й день поспіль, у мене і всієї нашої України ранок дійсно хороший. Так, перед нами стоїть багато нових викликів. Але сьогодні - 29 днів, як на сході України у нас немає бойових втрат. 29 днів, як українські міста і села не ховають своїх героїв. 29 днів, як не плачуть мами. 29 днів, як дружини і діти чують у слухавці: Цілую вас, мої рідні. Скоро повернуся додому", - почав свою промову Зеленський.

Він зазначив, що влада робить все, щоб окуповані території України повернулися в країну, яку вони не впізнають, "країну, яка буде першою в Європі за людському щастю, а не тільки за розміром територій, хоча ні своє щастя, ні свої території ми нікому не віддамо". Зеленський підкреслив, що Україна не залишає своїх громадян і готова віддати тисячі інших за кожного.

"Ми боремося за кожного українця і повертаємо своїх. Для нас не має значення: це 131 полонений з Росії і ОРДЛО, 14 цивільних моряків з Лівії, 45 громадян з Ухань. І за одного українського розвідника ми готові віддати тисячу інших. Тому що Україна своїх не залишає. І я зроблю все, щоб кожен громадянин України в будь-якому куточку планети чітко знав я - українець, а значить, моя держава мене не залишить", - запевнив українців Зеленський.

Президент підкреслив, що ті, хто без бою віддав частину української території, повинні давати свідчення. Він закликав усіх, хто готовий будувати нову Україну, приєднуватися, а іншим - не плутатися під ногами і не заважати.

"Всіх, хто готовий допомагати українцям будувати саме таку крану, ласкаво просимо, приєднуйтесь. Іншим велике прохання - не заважати. У вас було багато років, щоб щось зробити. Люди поставили вам оцінку. Прийміть це і не плуталися, будь ласка , під ногами України, яка рухається вперед ", - зазначив він.

Зеленський додав, що українці не повинні нікому давати шансу посіяти між ними розбрат - "ні сусідам, ні внутрішнім чужинцям, тим, що обкрадали нашу маму Україну багато років, тому що ніколи не вважали її рідною".

"Створити країну мрії ми можемо тільки разом. Всі 25 регіонів. Всі ми - команда. Дрім-тім з кожної області. Це - наша збірна України. Де немає «годувальників» або «дотаційних», тому що кожен регіон - сильний і багатий. Тому що кожен важливий і незамінний. Тому що кожен - невід'ємна частина пазла, без якої неможливий малюнок квітучої України. Нам пощастило народитися в Україні. Ми просто ще не всі і ще не до кінця це зрозуміли", - додав президент.

В кінці виступу Зеленський пояснив, чому сьогодні, в День Незалежності України, на головній площі столиці не проходить військовий парад. На його думку, танки і бронетехіка повинні бути на передовій, а не в мирних містах.

"Танки, бронетранспортери - це не атракціон. Техніка повинна бути не в мирному Києві, а на передовій. Тільки так і повинно бути, якщо ми поважаємо армію. Парад української перемоги у нас повинен бути в майбутньому. Ми повинні зробити великий парад наших військ і техніки, після якого ні у кого не буде бажання зазіхнути на нашу територію і незалежність", - сказав Зеленський.

Після виступу на Софійській площі президент вручив державні нагороди.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, щось світові лідери привітали Україну, українців і президента Володимира Зеленського з Днем Незалежності 2020.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?