Це треба робити: європосол пояснив, що буде з санкціями проти РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Це треба робити: європосол пояснив, що буде з санкціями проти РФ

Це треба робити: європосол пояснив, що буде з санкціями проти РФ

Посол Євросоюзу в Україні Матті Маасікас заявив, що антиросійські санкції будуть збережені у майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За його словами, існує певна ясність - з позицій міжнародного права та моралі, що санкційний тиск зберігатиметься. Наразі ці заходи прив'язані до виконання мінських домовленостей. Тож без реальних змін на Донбасі зміни у стосунках з РФ неможливі.

"І ось уже п'ять років ці економічні санкції продовжуються, причому їх продовження перетворилося на таку собі буденність. Кожні пів року їх оновлюють без особливих дискусій – просто тому що всі розуміють, що це треба робити. І я не здивуюся, якщо в грудні їх також продовжать так само – в повсякденному режимі", - пояснив Маасікас.

Дипломат додав, що розмови щодо "розвалу" централізованого тиску на агресора не вщухають з 2014 року. Таллінн стежить за кожним візитом міжнародних лідерів до Москви й кожного разу з'являються заяви про завершення епохи санкцій. Втім, вони досі чинні.

"Адже всі країни-члени розуміли, що сталося і що робить Євросоюз у відповідь. Тому санкції продовжують вже вдесяте. Не може ж бути такого, щоб 28 демократичних держав 10 раз поспіль, що пів року, робили колективну помилку!" - підкреслив Маасікас.

Як повідомляв ONLINE.UA, європосол привітав підхід нового президента Володимира Зеленського до врегулювання ситуації на Донбасі. Він вважає, що український лідер зайнявся оперативним виконанням мінських домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?