Це тривожний сигнал - експерт зробив важливе попередження українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Це тривожний сигнал - експерт зробив важливе попередження українцям

Це тривожний сигнал - експерт зробив важливе попередження українцям
Джерело:  online.ua

Новина про таємну зустріч представників РФ та ФРН по Донбасу насторижила не тільки українців, але й міжнародну спільноту. Ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін, який раніше був залучений у процес переговорів, поділився своєю думкою з цього приводу та зробив попередження українцям. За його словами, візит заступника глави адміністрації президента РФ Дмитрія Козака до Берліна, попри пандемію, свідчить, що на зустрічі обговорювалися конфіденційні теми, і це тривожний сигнал для України, повідомляє ONLINE.UA

На переконання колишнього дипломата, цей візит для нашої країни - "негативна історія, незалежно від того, були ми про нього попереджені чи ні".

"По-перше, сам факт, що закритого телефонного зв’язку для переговорів недостатньо, свідчить про необхідність обговорення конфіденційних тем. Це дуже непокоїть. Тим паче, що поїздка Козака відбувалася на тлі інформації про злам електронної пошти Меркель російськими хакерами. По-друге, Німеччина точно розуміла, яким може бути медійний ефект від цього візиту в Україні, і все одно пішла на це", - пише Павло Клімкін.

За його словами, ФРН була і залишається ключовою для просування у ситуації навколо Донбасу, і високий рейтинг Ангели Меркель як оцінка її менеджменту під час пандемії цьому сприяє. Ба більше, наступні 6 місяців саме ця країна головує в Євросоюзу і матиме вплив на порядок денний та, опосередковано, на обговорення питання санкцій.

"По-четверте, думаю, що тему Північного потоку-2 теж увагою не оминули, особливо ідеї, як обійти санкції США. Козак є одним з найбільш наближених до Путіна і для таких дискусій пасує", - зазначив колишній український дипломат.

Він переконаний, що це може бути сигналом Україні про те, що варто триматися "нормандського формату" і "не захоплюватися" двосторонніми контактами.

Як відомо, 13 травня окремі медіа почали поширювати інформацію, що заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак, який є куратором переговорів по Донбасу в Кремлі, прибув до Берліна для обговорення ситуації на сході України, нібито за запрошенням ФРН.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС Дмитро Кулеба розказав, що переговори щодо Донбасу в Берліні за участю заступника голови адміністрації президента Росії Дмитра Козака були таємними, однак українська сторона знала, що вони відбудуться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?