Це цивілізація смерті — на ЄС накинулися з гучними звинуваченнями
Категорія
Світ
Дата публікації

Це цивілізація смерті — на ЄС накинулися з гучними звинуваченнями

Це цивілізація смерті — на ЄС накинулися з гучними звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Резонансний конфлікт між Польщею та Європейським Союзом продовжує набирати обертів. Дійшло до того, що очільник Міністерства освіти Польщі Пшемислав Чарнек почав публічно стверджувати, що у Євросоюзі панує "цивілізація смерті", якщо там підтримують право на аборт, і що зараз моральний рівень у Європі "гірший, ніж в СРСР". Що важливо розуміти, скандальна заява Чарнека пролунала на тлі ухвалення резолюції Європейського парламенту, якою парламентарі засудили рішення про фактичну заборону абортів у Польщі і заявили, що це рішення Конституційного суду ставить під загрозу життя жінок. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на TVP.

"Ми маємо визнати одну річ з приводу реальних поглядів ЄС. Це цивілізація смерті, від якої нас застерігав Іван Павло ІІ… Якщо Європа переймається через право на контрацепцію, право на аборти — тобто на вбивство, а не через те, що європейців не народжують, — це кульмінація цивілізації смерті", — озвучив свою позицію з цього приводу Пшемислав Чарнек.

На його переконання, мешканці Європи з такою позицією "мають таке ж марксистське коріння, як більшовицький комунізм або німецький національний соціалізм". Окрім того, польський міністр поскаржився, що Європа скотилася до рівня "гіршого ніж за СРСР і комуністів". За словами Чернека, Європарламент "не має права" оцінювати законність рішень у Польщі.

"У нас є рішення Конституційного суду. І давайте керуватися ним, які б нісенітниці ми не чули від європейців, що представляють цивілізацію смерті. Давайте керуватися верховенством права і польським законом у тих питаннях, де ЄС не має жодної компетенції", — додав політик.

Не можна не згадати про те, що Пшемислав Чарнек скандально відомий своєю заявою про те, що ЛГБТ "не рівні нормальним людям". Комісія Сейму з питань депутатської етики згодом винесла йому догану за це, однак польського міністра це рішення не зупинило.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно прем’єр Польщі Матеуш Моравецький і його угорський колега Віктор Орбан почали публічно погрожувати Європейському Союзу та навіть заявили про його можливий розпад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?