Це вам так не минеться - Євросоюз несподівано пригрозив Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Це вам так не минеться - Євросоюз несподівано пригрозив Україні

Це вам так не минеться - Євросоюз несподівано пригрозив Україні
Джерело:  online.ua

Український парламент 17 вересня планує розглянути проєкт постанови №4104 про визначення представників Верховної Ради до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Як уже згадувалося раніше, 3 вересня ВРУ не змогла призначити своїх представників цієї до комісії, яка обиратиме очільника САП. Останні події в Україні неабияк схвилювали владу Європейського Союзу. Так, в Європарламенті неочікувано для всіх заявили про загрозу для безвізового режиму з ЄС у зв'язку з проблемною процедурою відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. З такою гучною заявою виступила німецька євродепутатка, членкиня комітету з закордонних справ Віола фон Крамон, передає ONLINE.UA.

"У той час як міжнародна спільнота зайнята Білоруссю, уряд України спішно проштовхує кандидатів, яким бракує досвіду і сумлінності до відбору керівника САП. Це так вам не минеться. Український уряд ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і подальший транш допомоги в розмірі 1,5 млрд євро" - написала у Твіттері європейська політикиня.

Раніше у Європейському парламенті попередили Україну про фінансові ризики, які можуть виникнути через проблеми з відбором керівника САП.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно ключові європейські держави та Світовий банк письмово звернулися до українського парламенту та попередили про проблеми у проєкті рішення щодо процедури заміни керівника САП Назара Холодницького. Не можна забувати про те, що прозоре та відповідне до критеріїв обрання нового очільника САП є одним з критеріїв надання 600 млн євро макрофінансової допомоги ЄС. Окрім того, це є одним з критеріїв за так званим механізмом призупинення безвізу з боку Євросоюзу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посли країн "Великої сімки" невідкладно звернулися до офіційного Києва через проблеми із САП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?