Це варто побачити: опубліковано вражаюче фото першої міжзоряної комети
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Це варто побачити: опубліковано вражаюче фото першої міжзоряної комети

Це варто побачити: опубліковано вражаюче фото першої міжзоряної комети
Джерело:  online.ua

Астрономам обсерваторії Gemini вдалося зробити кольоровий знімок першої міжзоряної комети C/2019 Q4 (Borisov). Це фото було зроблено в ніч з 9 на 10 вересня, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Астрономи зазначають, що но фото можна побачити доволі довгий хвіст комети, який утворився внаслідок викиду речовини з її поверхні. Комети відрізняються від інших космічних об'єктів саме наявністю такого хвоста.

Варто зазначити, що C/2019 Q4 (Borisov) стала першим відомим міжзоряним об'єктом, у якого була помічена подібна структура.

"Ця комета рухається зі швидкістю 30 кілометрів на секунду відносно Сонця і в січні зблизитися з ним на мінімальну відстань. В грудні цього року комета підійде на мінімальну відстань до Землі. До появи цієї комети, єдиним відомим міжзоряним тілом був астероїд Оумуамуа. Його виявили у Сонячній системі в жовтні минулого року. Небесне тіло має незвичайну сигароподібну форму, а його довжина-близько 400 метрів",- сказано в повідомленні.

5d81fef77e2ca

Як повідомляв ONLINE.UA, астрономи знайшли на околиці нашої галактики зірку, яка не підходить за своїми показниками для цього місця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?