Вчені знайшли зірку, яку чорна діра "жбурнула" через усю галактику
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені знайшли зірку, яку чорна діра "жбурнула" через усю галактику

Вчені знайшли зірку, яку чорна діра "жбурнула" через усю галактику
Джерело:  online.ua

Астрономи знайшли зірку у локації Чумацького Шляху, яка не відповідає її віку чи властивостям. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на наукове видання Astronomy & Astrophysics.

Об'єкт отримав індекс PG 1610+062. Він знаходиться на далекому від центра колі, де зазвичай "живуть" його досить старі колеги.

Вчені пояснили, до теперішнього часу вважалося, що світило у половину сонячної маси є досить старим. Останні дослідження показали - воно на диво молоде та має масу у десять наших Сонць.

Це побудило астрономів детальніше вивчити зірку. Вони вважають, що на окрайок вона могла потрапити під впливом надважкого тіла на кшталт масивної чорної діри.

Головна гіпотеза говорить, що PG 1610+062 пустилася у шлях через величезну чорну діру масою у чотири мільйони сонячних. Спочатку зіркова система була подвійною, проте друге світило було поглинене під час наближення. Це й спричинило надпотужне "катапультування".

За висновками науковців, що дослідили зірку-втікача завдяки телескопу Gaia spacecraft, об'єкт походить з Рукава Стрільця, а не з центра Чумацького Шляху.

Як повідомляв ONLINE.UA, вночі 15 вересня повз нашої планети пролетить великий астероїд. Каменюка на "ім'я" 2000 QW7 має діаметр, що коливається від 290 до 650 метрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?