Це відбувається і в Криму - в НАТО зробили жорстке попередження Кремлю
Категорія
Політика
Дата публікації

Це відбувається і в Криму - в НАТО зробили жорстке попередження Кремлю

Це відбувається і в Криму - в НАТО зробили жорстке попередження Кремлю
Джерело:  online.ua

Весь світ знаходиться в небезпеці, поки Росія і Китай володіють атомною зброєю. Тому в НАТО зробили жорстке застереження Кремлю, який продовжує загрожувати країнам Європи атомними ударами. Альянс збереже свій ядерний арсенал, щоб стримувати російську агресію. Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що блок дуже добре бачить всі провокації, які здійснює російська сторона, зокрема в украиїнському Криму, але попередив Москву, що буде використовувати свій атомний арсенал заради збереження миру і стримування агресивних дій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Світ, в якому Росія, Китай та інші держави будуть володіти атомною зброєю, а НАТО ні, не буде безпечним. У зв'язку з цим всі партнери по альянсу домовилися про те, що НАТО залишатиметься ядерним альянсом до тих пір, поки існує атомна зброя. Ця зброя НАТО не націлена на те, щоб провокувати конфлікти, але націлена на збереження миру і стримування агресивних дій", - заявив Столтенберг.

Генсек зазначив, що, незважаючи на пандемію коронавіруса, існують і інші глобальні проблеми, багато з яких йдуть із боку Росії.

"Зберігаються терористичні загрози, авторитарні режими кидають виклик демократіям, ми бачимо розвиток атомної зброї в таких країнах, як КНДР, а також агресивні акції Росії. РФ в останні роки інвестувала значні кошти в свої військові потужності, особливо в ядерний арсенал, розмістила здатні нести атомну зброю ракети в Калінінграді, а також загрожувала Данії, Польщі та Румунії атомними ударами", - підкреслив Столтенберг.

Генсек НАТО нагадав про ситуацію навколо Криму, де РФ як і раніше нарощує свою військову присутність, і про порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Він додав, що НАТО прагне до миру без ядерної зброї за допомогою здійснення контролю над озброєннями, роззброєнням та нерозповсюдженням, але через агресію з боку Росії ядерні угоди НАТО сьогодні так само важливі, як і раніше

"Якби альянс сьогодні відмовився від атомної зброї в рамках своєї стратегічної концепції з залякування потенційних супротивників, то більше країн стали б прагнути до створення власної атомної бомби", - переконаний генсек НАТО.

Варто відзначити, що недавно Столтенберг висунув президенту РФ Володимиру Путіну і російській владі безкомпромісну вимогу. Він заявив, що Росія повинна негайно припинити війну на Донбасі, а також відмовитися від фінансової підтримки бойовиків на сході України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генсек НАТО попередив Україну про загрозу з боку Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?