Це викликає жах - США в шоці від чергового безсоромного рішення Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Це викликає жах - США в шоці від чергового безсоромного рішення Путіна

Це викликає жах - США в шоці від чергового безсоромного рішення Путіна
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна переслідує не тільки українців, незгодних з політикою Кремля, а й іноземців. Показовим став суд над американцем Полом Віланом, якого сьогодні, 15 червня, Московський міський суд як "ворога батьківщини" засудив до 16 років позбавлення волі в колонії суворого режиму нібито за шпигунство. При цьому всю справу Вілана Кремль вміло засекретив, жодного факту, що підтверджує вину американця, оприлюднено не було, незважаючи на те, що справа викликала великий резонанс в міжнародному суспільстві. Офіційний Вашингтон жорстко відреагував на чергове безсоромне свавілля Росії. Держсекретар США Майк Помпео обурений судилищем Кремля. Він вимагає негайно звільнити незаконно засудженого американця, повідомляє ONLINE.UA.

"Обурений сьогоднішнім рішенням суду над Полом Віланом на підставі таємного судового розгляду, з використанням секретних доказів і без відповідних можливостей для свідків з боку захисту. Це визиває жах", - написав Помпео в соцмережі.

Держсекретар США підкреслив, що російська влада жахливо поводиться з Віланом і Вашингтон вимагає його негайного звільнення. З аналогічною заявою виступив і посол США в Росії Джон Салліван. Дипломат заявив, що глибоко розчарований та розлючений вироком і буде домагатися звільнення співвітчизника.

При цьому в Кремлі традиційно відхрестилися від причетності до засудження американця. Прессекретар Путіна відмовився коментувати справу Вілана і послався на те, що Кремль не займається питаннями судових вироків.

Сам Пол Вілан на початку судового засідання назвав сфабриковані звинувачення проти себе політичним переслідуванням. Адвокат Пола Вілана переконаний, що, якби суд був незалежним, його підзахисного виправдали б.

Нагадаємо, 50-річного Пола Вілана, колишнього морського піхотинця, який служив в Іраку, затримали в Москві 28 груденя 2018 року. Останні півтора року він провів в ув'язненні в Росії. До столиці Росії Вілан приїхав на кілька днів, на весілля друга, теж колишнього морського піхотинця, який одружився з росіянкою. Путінські правоохоронці вважають, що американець - кадровий розвідник, і під час своїх поїздок в Росію він збирав секретні дані і намагався завербувати співробітників ФСБ і Міноборони.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США висунули Путіну безкомпромісний ультиматум.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?