Це вирішальний момент - ООН терміново попередила людство про небезпеку
Категорія
Світ
Дата публікації

Це вирішальний момент - ООН терміново попередила людство про небезпеку

Це вирішальний момент - ООН терміново попередила людство про небезпеку
Джерело:  online.ua

Пандемія стала переламним моментом для всього людства, вважає генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш. Він порівняв сьогоденну ситуацію з 1945 роком, коли завершилася Друга світова війна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його промову на загальнополітичних дебатах 75-ї сесії Генасамблеї.

За словами генсека, пандемія повстала перед людством як "п'ятий вершник апокаліпсису".

"Ми переживаємо вирішальний момент. Завдання, які стоять перед нами сьогодні, не поступаються за своєю масштабністю завдань 1945 року. Ця пандемія привела до кризи, яка не схожий ані на жодну з криз, які ми коли-небудь бачили раніше", - оголосив Гутерріш.

Він попередив, наслідки глобальної епідемії матимуть прояв у багатьох напрямках у майбутньому.

"Коронавірус - це не тільки тривожний дзвінок, це генеральна репетиція перед прийдешніми світовими викликами. Ми повинні рухатися вперед зі смиренням, визнаючи, що мікроскопічний вірус поставив весь світ на коліна", - вважає генсек ООН.

Він нагадав про "чотири вершники", які згадувалися раніше — надмірна геополітична напруга, зміни клімату, глобальна недовіра, темна сторона цифрового світу. Тим часом "п'ятий вершник" ховався в сутінках та розкрився лише на початку року.

Нагадаємо, станом на 22 вересня у світі виявили понад 31 мільйон випадків коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, в  ООН розповіли про ще одну проблему, з якою зіткнувся світ через пандемію коронавірусу — за словами експертів, в результаті затяжного карантину кількість дитячих шлюбів різко зросла. Ба більше, варто звернути увагу на те, що у найближчі десять років їх може стати більше на 13 мільйонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?