Це вплине на українців - G7 закликає команду Зеленського схаменутися
Категорія
Політика
Дата публікації

Це вплине на українців - G7 закликає команду Зеленського схаменутися

Це вплине на українців - G7 закликає команду Зеленського схаменутися
Джерело:  online.ua

ЄС, США, НАТО та МВФ все частіше звертаються до команди глави держави Володимира Зеленського з гучними публічними попередженнями. Так, 19 червня стало відомо, що посли G7 закликали українську владу зберегти незалежність Національного банку України і вказали, що її втрата поставить під загрозу не тільки самих українців, а й міжнародну підтримку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву послів у Twitter.

"Посли країн G7 беруть до уваги проєкт постанови Верховної Ради про діяльність НБУ. Встановлення незалежного центрального банку було однією з найважливіших реформ, проведених українським урядом після Революції гідності", - наголошується в заяві.

Варто звернути увагу на те, що про це йдеться в проєкті постанови українського парламенту №3690 про доповідь глави Нацбанку Якова Смолія, яким народний обранець Олександр Дубинський пропонує встановити за доцільне створення тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності керівництва НБУ та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Підрив незалежності НБУ вплине на українців, зашкодить довірі інвесторів та поставить під загрозу міжнародну підтримку зусиль українського народу в побудові безпечної, успішної та демократичної країни", - йдеться у заяві.

Що важливо розуміти, парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав проєкт постанови.

Нагадаємо, що 19 червня стало відомо про те, що детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру колишньому міністру інфраструктури Володимиру Омеляну у вчиненні незаконних дій, через які державний бюджет недоотримав 30,5 млн грн. Колишній чиновник наразі всі звинувачення відкидає.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 червня глава ОГП  Ірина Венедіктова несподівано назвала три кримінальних провадження  проти колишнього українського лідера та глави "Європейської солідарності" Петра Порошенка, які закрили через відсутність складу злочину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?