Це вторгнення - ще одна країна б'є на сполох через резонансне рішення Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Це вторгнення - ще одна країна б'є на сполох через резонансне рішення Путіна

Це вторгнення - ще одна країна б'є на сполох через резонансне рішення Путіна
Джерело:  online.ua

16 серпня світ шокувала нова неочікувана новина - офіційно стало відомо про те, що білоруський лідер Олександр Лукашенко екстрено подзвонив російському колезі Володимиру Путіну, щоб обговорити ситуацію в Білорусі. Президент РФ запевнив Лукашенко, що вже готовий допомогти Лукашенку в забезпеченні безпеки. Що важливо розуміти, йдеться саме про військову складову в рамках договору з Російською Федерацією по Союзній державі і організації договору про колективну безпеку. Цю домовленість президентів вже розкритикували чимало політичних лідерів, які обурилися, що Лукашенко планує воювати зі своїм власним народом. Цю позицію також підтримала влада Литви, передає ONLINE.UA з посиланням на агентство Reuters.

Так, очільник МЗС Литви Лінас Лінкявічюс звернув увагу на те, що російська військова "допомога" Білорусі означатиме вторгнення в країну.

"Жодних причин для військової підтримки з боку Росії немає, і немає законних чи інших підстав для цього. Це (військова підтримка. - Ред.) означало б вторгнення в країну і знищило б останні сліди її незалежності... Росія сильно ризику, якщо це зробить, перед обличчям того, що відбувається в Білорусі, на тлі підтримки населення. Слід визначити, що вторгнення не буде виправданим ні юридично, ні морально, ні політично", - наголосив Лінас Лінкявічюс.

Як відомо, що 15 серпня, Александр Лукашенко поскаржився на те, що НАТО нарощує військову потужність і "брязкає гусеницями" біля кордону з Білоруссю.

Варто також нагадати про те, що влада ЄС не визнає результати виборів і вважають голосування нечесним, а його підсумки сфальсифікованими. Позицію Євросоюзу підтримала і Велика Британія. 17 серпня очільник британського МЗС Домінік Рааб виступив з офіційною заявою, в якій підкреслив, що Лондон не визнає підсумки президентських виборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що головна суперниця Олександра Лукашенка та опозиційна білоруська кандидатка у президенти Світлана Тихановська виступила з неочікуваною заявою — вона офіційно повідомила про те, що абсолютно готова стати на чолі Білорусі замість Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?