Це вже серйозно — Британія налякана новими діями Путіна на міжнародній арені
Категорія
Політика
Дата публікації

Це вже серйозно — Британія налякана новими діями Путіна на міжнародній арені

Це вже серйозно  — Британія налякана новими діями Путіна на міжнародній арені
Джерело:  online.ua

Нещодавно британська газета The Times оприлюднила статтю, в якій мовиться, що команда очільника Кремля Володимира Путіна організувала та проводить кампанію з дезінформації проти вакцини від коронавірусу, яку розробляють Оксфордський університет і фармацевтична компанія AstraZeneca. За словами британських журналістів, картинки, меми та відеокліпи, що зображають вакцину британського виробництва як небезпечну, були розроблені саме в Росії. Окрім того, наголошується, що тепер посіпаки Путіна роблять все можливе, щоб поширити зображення в соціальних мережах по всьому світу. На цю новину оперативно відреагував офіційний Лондон. Зокрема, з окремою заявою виступив очільник МЗС Британії Домінік Рааб, який наголосив, що все, що робить зараз Кремль, "це дуже серйозно", передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Британський дипломат називає дуже серйозними твердження про те, що офіційна Москва намагається поширювати дезінформацію щодо вакцини, яка розробляється британськими вченими.

"Це дуже серйозно, тому що це спроба перешкодити спробам знайти безпечну вакцину... Ми знаємо, що Росія має досвід використання дезінформації в якості інструменту зовнішньої політики", — нагадав міжнародній спільноті Домінік Рааб.

Варто звернути увагу на те, що наскрізною темою поширюваних зображень є те, що вакцина, мільйони доз якої, як очікується, будуть вироблені фармацевтичним гігантом AstraZeneca, може перетворити людей в мавп, оскільки вона розробляється на основі вірусу шимпанзе. Окрімтого, на одному із зображень можна побачити "Дядечка Сема", позаду якого написано, що він хоче дати "мавпячу вакцину". Неважко здогадатися, що ця ганебна кампанія з дезінформації націлена на країни, в яких команда очільника Кремля Володимира Путіна розраховує поширювати та продавати свою вакцину Sputnik V, а також на західні країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда українського лідера Володимира Зеленського розкритикувала та висміяла російську вакцину проти коронавірусу, а також пояснила, чому вона є насправді небезпечною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?