У Зеленського рознесли вщент нове абсурдне рішення Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського рознесли вщент нове абсурдне рішення Путіна

У Зеленського рознесли вщент нове абсурдне рішення Путіна
Джерело:  online.ua

Член команди президента Володимира Зеленського та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко звернув увагу українських громадня на те, що успіх російської вакцини ще не доведений. За його словами, будь-які лікарські засоби повинні пройти три етапи досліджень, а люди очільника Кремля Володимира Путіна просто проігнорували третій етап випробовувань вакцини. На переконання представника МОЗ, вважати російський препарат слід не вакциною, а кандидатом на вакцину. Окрім того, дуже важливо екстрено провести додаткову перевірку, передає ONLINE.UA з посиланням на допис українського чиновника у Фейсбук.

Віктор Ляшко також порівняв реєстрацію російської вакцини "Спутник V" з грою в хокей.

"Уявіть собі, що йде гра в хокей. Тривалість матчу складає 3 періоди по 20 хвилин кожний. Рахунок після другого періоду становить 2:0 на користь однієї з команд. І от ця команда, як проміжний переможець залишає стадіон і розпочинає всім розповідати, що вона чемпіон. А як же третій період? У ньому ж можна було б відігратись, або програти по повній", — наголосив представник МОЗ.

Окрім того, Віктор Ляшко звернув увагу на те, що клінічні випробування будь-яких ліків, і вакцин зокрема, складаються із трьох фаз. За його словами, саме остання — найбільш масова та важлива. Російська вакцина пройшла лише перші два етапи, а потім Кремль заявив, що вакцина діє. Що важливо розуміти, вчені знають дуже багато випадків, коли вакцини-кандидати показували успішні результати в перших двох фазах, однак зіштовхувалися із серйозними проблемами на третій, найважливішій фазі.

“Тому, як медик та санітарний лікар, глибоко переконаний, що саме для того, щоб все перевірити, обов’язково потрібний третій "епідеміологічний" етап”, — підкреслив Віктор Ляшко.

Він нагадав українцям про те, що саме третій етап покаже чи є розробка вакцини успішною.Тобто, чи формує вакцина імунну відповідь організму, чи ні. Тому поки ці результати не отримані, це не вакцина, це – кандидат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у ВООЗ пояснили, хто не зможе отримати вакцину від коронавірусу аж до 2022 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?