Це загроза - у Путіна накинулися із їдкими звинуваченнями на команду Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Це загроза - у Путіна накинулися із їдкими звинуваченнями на команду Зеленського

Це загроза - у Путіна накинулися із їдкими звинуваченнями на команду Зеленського
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна знайшла новий привід, щоб озвучити претензії офіційному Києву. Цього разу одіозний представник РФ на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі Борис Гризлов почав скаржитися на те, що команда українського лідера Володимира Зеленського відмовляється вести переговори з представниками так званих "ЛДНР". З такою заявою скандальний російський політик виступив після закінчення засідання ТКГ, яке відбулося онлайн 14 травня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Гризлов взявся скаржитися на те, що обстановка на засіданнях підгруп стала напруженою через новий склад українських представників. За його словами, деякі з яких "продемонстрували відкрите небажання взаємодіяти з представниками Донбасу".

"Сьогоднішня відеоконференція Контактної групи опинилася на межі зриву через позицію київської сторони. У порушення Комплексу заходів із виконання Мінських угод, представники Києва намагалися відмовитися від прямого діалогу з представниками Донецька та Луганська. Такими діями київська влада грубо порушує резолюцію Ради Безпеки ООН, що одноголосно схвалила Комплекс заходів... Впродовж останнього часу представники Києва активно намагаються "видавлювати" представників "ДНР і ЛНР" із робочих груп і Контактної групи", - заявив Борис Гризлов.

Одіозний російський політик зазначив, що російська делегація запропонувала внести до протоколу Контактної групи зобов'язання України протягом тижня подати проект про інтеграцію "формули Штайнмайера" в закон про особливості місцевого самоврядування на Донбасі – однак команда Зеленського відкинула цю пропозицію.

Борис Гризлов також почав стверджувати, що чинна українська влада нібито "обманює надії більшості українських громадян" на мир і стає на "небезпечний шлях своїх попередників", ризикуючи перетворитися на "слуг війни". За його словами, це – "загроза для Мінського процесу". Гризлов цинічно додав, що плекає надію на те, що команда Зеленського утримається від спроб реалізації силових сценаріїв, і закликав "твердо слідувати шляхом мирного врегулювання конфлікту" відповідно до Мінських угод.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, що експерт заявив, що візит заступника глави адміністрації президента РФ Дмитрія Козака до Берліна, попри пандемію, свідчить, що на зустрічі обговорювалися конфіденційні теми, і  це тривожний сигнал для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?