Це захоплення влади - режим Лукашенка завдав опозиції удар у відповідь
Категорія
Світ
Дата публікації

Це захоплення влади - режим Лукашенка завдав опозиції удар у відповідь

Це захоплення влади - режим Лукашенка завдав опозиції удар у відповідь
Джерело:  online.ua

Білоруські правоохоронні органи відкрили кримінальну справу проти об'єднаної опозиції республіки. Опонентам режиму Олександра Лукашенка закидають спробу захоплення влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруські неурядові медіа.

За словами генпрокурора країни Олександра Конюка, справу відкрили відповідно до статті про "Заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь".

"Створення та діяльність Координаційної ради спрямовані на захоплення державної влади, а також на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь. За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею 361 Кримінального кодексу", - наголосив він.

Відповідно до білоруського законодавства, фігурантам справи загрожує ув'язнення на термін до 5 років.

Нагадаємо, білоруська опозиція оголосила про створення Координаційної ради для організації мирного процесу передачі влади, оскільки події двох останніх тижнів продемонстрували нелегітимність чинного режиму.

Після виборів президента 9 серпня тисячі білорусів вийшли на протести проти сьогоденної влади, яку вони звинували у фальсифікаціях.

"Ми робили все відкрито й прозоро, все опубліковано та є в документах Ради. Ми не вбачаємо в цьому якогось порушення закону, навпаки бачимо дії законні, спрямовані на відновлення законності в країні. Якщо це злочин, то у нас в країні великі проблеми із законністю". - відповіла опозиція на дії прокуратури.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Євросоюзу планують найближчим часом ввести санкції протирежиму Олександра Лукашенка в Білорусі. Утім, наміри співдружності можуть порушити окремі країни. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?