Це зупинити неможливо - у Зеленського здивували гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Це зупинити неможливо - у Зеленського здивували гучною заявою

Джерело:  ua.interfax.com.ua

Нещодавно стало відомо, що команда українського лідера Володимира Зеленського не планує змінювати період проведення загальних місцевих виборів — голосування проведуть 25 жовтня цього року. Цю інформацію підтвердив очільник партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко. Він також звернув увагу на те, що головні позиції Виборчого кодексу будуть чинними під час виборів. 19 травня очільник президентської фракції Давид Арахамія виступив із ще однією гучною заявою - він наголосив, що заплановані на кінець жовтня місцеві вибори перенести та зупинити неможливо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Я, чесно кажучи, не розумію, навіть якщо буде нова хвиля пандемії, яким чином це можна зробити, адже це треба вносити зміни до Конституції. А зміни до Конституції - це дві сесії треба провести, тобто фізично вибори зупинити неможливо", - наголосив народний обранець.

За словами Арахамії, при цьому говорити про проведення виборів у режимі онлайн ще рано.

"Колись ми отримаємо все-таки єдиний демографічний реєстр і будемо розуміти, скільки в країні людей, де ці люди, де вони проживають і де вони голосують. Ось тоді можна реально вводити цей діджитал ID і людині давати можливість голосувати", - додав представник президентської партії.

Окрім того, політик оцінив шанси провести місцеві вибори на всій території України, в тому числі і в окупованому Донбасі.

"З розширенням формату (на переговорах в Мінську - ред.) усе заворушилося набагато швидше. Дійсно, коли ми підключили глав комітетів, цей процес ожив, і є позитивна динаміка. Але поки це (проведення виборів) виглядає малореалістично. Хоча як і раніше є ще шанси", - підкреслив Давид Арахамія.

Також він зазначив, що для проведення виборів на Донбасі необхідно встановити контроль над кордонами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 7 травня глава ОПУ Андрій Єрмак на зустрічі з журналістами за участі представників ТКГ нагадав про безкомпромісні вимоги, які офіційний Київ озвучив пропросійським силам. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?