Центробанк РФ назвав нафтове ембарго серйозним ризиком для країни
Категорія
Світ
Дата публікації

Центробанк РФ назвав нафтове ембарго серйозним ризиком для країни

Центробанк РФ назвав нафтове ембарго серйозним ризиком для країни
Джерело:  online.ua

За словами очільниці Центробанку РФ Ельвіри Набіулліної, зовнішні умови, зокрема й нафтове ембарго, є серйозним ризиком для російської економіки. Про це поплічниця Путіна заявила під час пресконференції після засідання ради директорів Банку Росії.

Джерело: росзМІ

У Росії визнали нафтове ембарго серйозним ризиком для країни

Як стверджує Набіулліна, вплив нафтового ембарго Євросоюзу на економіку країни-агресорки залежить від результатів переорієнтації експорту на інші ринки та світової цінової кон'юнктури. Російська чиновниця навіть не приховує, що проінфляційні ризики для економіки, як і раніше, залишаються справді високими.

У разі сильного падіння експорту російської нафти через стиснення торговельного балансу і послаблення рубля, виникне проінфляційний тиск. Але багато залежить від того, які обсяги нафти вдасться перенаправити на інші ринки, а також від того, якою мірою зниження обсягів компенсується ціною, - додала очільниця Центробанку РФ.

Поплічниця російського диктатора також звернула увагу на те, що для прискорення інфляційних темпів у РФ основні загрози становлять зовнішні умови.

Ельвіра Набіулліна (фото — facebook.com)

Крім нафтового ембарго, проінфляційні ризики може нести зниження попиту на товари російського експорту. У разі, якщо поставки російської продукції вдасться переорієнтувати на російський ринок, подібна ситуація може обернутися і дезинфляційним ефектом, - додала глава Центробанку РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?