Центробанк РФ повідомив про рекордний відтік прямих іноземних інвестицій
Категорія
Світ
Дата публікації

Центробанк РФ повідомив про рекордний відтік прямих іноземних інвестицій

Центробанк РФ повідомив про рекордний відтік прямих іноземних інвестицій
Джерело:  online.ua

В Центральному банку РФ повідомили, що прямі іноземні інвестиції в статутні капітали російських компаній нефінансового сектора в 2018 році скоротилися на 6,5 мільярда доларів - до 15,9 мільярда доларів. Варто зазначити, що це мінімальне значення з 1997 року, коли ЦБ став публікувати таку статистику, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

Зазначається, що інвестори вивели з Росії 22,4 мільярда доларів. Відтік іноземних інвестицій, зазначає РБК, перевищив приплив вперше з 2015 року. В останні кілька років цей показник був позитивним.

Експерти, опитані РБК, пов'язують рекордний відтік прямих інвестицій з Росії з санкціями.

"Якщо раніше багато компаній сприймали ослаблення курсу і криза в економіці як можливість для нарощування своєї присутності на ринку і підвищення конкурентоспроможності своєї продукції, то зараз спостерігаються наслідки санкційних непорозумінь», - каже головний економіст Альфа-банку Наталія Орлова.

Нещодавно також стало відомо, що в Парламентській асамблеї Ради Європи вже підготували план, який дозволяє позбавити ПАРЄ права накладати санкції на РФ. Ініціатором став лідер групи "Об’єднані ліві" у Раді Європи, нідерландський парламентар Тіні Кокс.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дипломати та депутати ФРН відкрито вимагають зняття санкційного тиску з Російської Федерації у Раді Європи і планують досягнути цього на поточній сесії ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?