"Церква тепер - українська": Порошенко підписав важливий закон про перехід громад в ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

"Церква тепер - українська": Порошенко підписав важливий закон про перехід громад в ПЦУ

"Церква тепер - українська": Порошенко підписав важливий закон про перехід громад в ПЦУ
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон про перехід релігійних громад в ПЦУ. У ньому прописани правила і механізми, які дозволять парафіям, які були підлеглі УПЦ МП, приєднатися до автокефальної Православної церкви України, повідомляє ONLINE.UA.

У законі про перехід в ПЦУ прописано, що рішення про зміну підпорядкованості та внесення змін або доповнень до статуту приймається загальними зборами релігійної громади і не менше, ніж двома третинами від її складу. Після прийняття такого рішення зміни вносяться до статуту і реєструються в центральному органі виконавчої влади.

Також в законі зазначено, що частина громади, яка не згодна з рішенням про перехід в ПЦУ, має право створити нову громаду і укласти договір на користування культовою будівлею, але одночасно встановлена заборона на вчинення будь-яких дій, результатом яких може стати відчуження майна релігійної організації.

Нагадаємо, 17 січня 2019 року законопроект про перехід громад в ПЦУ схвалила Верховна Рада України. Підписаний Порошенко закон вступить в силу з наступного дня після опублікування.

Слід зазначити, що після отримання ПЦУ Томосу про автокефалію до ПЦУ перейшли вже майже півтори сотні парафій колишньої Української православної церкви Московського патріархату.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Болгарії розгорівся релігійний скандал через визнання ПЦУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?