ЦГЗ зробив прогноз про нову хвилю епідемії коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

ЦГЗ зробив прогноз про нову хвилю епідемії коронавірусу в Україні

ЦГЗ зробив прогноз про нову хвилю епідемії коронавірусу в Україні
Джерело:  online.ua

Експерти Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я прогнозують нову хвилю захворюваності на коронавірус COVID-19 вже після літнього сезону в Україні.

Джерело: пресконференція ЦГЗ

За оприлюдненими даними, вже восени очікується зростання нових випадків відповідного захворювання.

“На сьогодні ми реєструємо стабільне зниження. Найближчим часом підйому захворюваності не очікується", - пояснила завідувачка відділу організації епіднагляду ЦГЗ Оксана Кошалко.

Згідно з її уточненням, упродовж останньої доби по всій Україні зареєстрували лише близько 700 нових випадків коронавірусу. Одночасно з цим зменшуються показники щодо смертності, а також низка інших статистичних факторів - динаміка зростання, завантаженість ліжок у лікарнях, кількість шпиталізацій на добу.

Кошалко додала, карантинні обмеження залишаються чинними досі, на початку липня 2021 року, а дотримання карантинного режиму допоможе гідно здійснити опір новій хвилі захворюваності.

“Влітку ми не очікуємо підйому, але очікуємо підйом захворюваності восени”, - резюмувала вона.

Наразі в ЦГЗ вважають лише питанням часу реальне поширення коронавірусного штаму “Дельта”. Утім, тут населенню може допомогти вакцинація - два щеплення знижують ризики важкого перебігу хвороби, яку викликає цей різновид інфекції.

Експерти про штам Дельта

Штамом коронавірусу “Дельта” можна заразитися за 5-10 секунд, а не за 15 хвилин, як було раніше, стверджує експертки ВООЗ з реагування на біологічні загрози Наталія Виноградова.

Вона також попередила, що штам “Дельта” буквально вислизає з-під імунної відповіді — це значить, що вакциновані і перехворіли на коронавірус люди потрапляють в зону ризику зараження, але перенесуть його в більш легкій формі.

Наразі у ВООЗ небезпеку від поширення нового варіанту інфекції оцінили як епідемічну загрозу номер 1.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?