Ці дані вражаючі - вчені встановили нову особливість коронавірусу COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Ці дані вражаючі - вчені встановили нову особливість коронавірусу COVID-19

Ці дані вражаючі - вчені встановили нову особливість коронавірусу COVID-19
Джерело:  online.ua

Новий коронавірус COVID-19, як було раніше встановлено, виявився заразнішим за попередні аналоги, це демонструє кількість інфікованих у понад 12 мільйонів. Тим часом вчені стверджують, що діти майже не поширюють інфекцію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на коментар у журналі Pediatrics.

На думку спеціалістів, діти рідко заражають інших, на відміну від дорослих. Такі висновки дозволяють відкрити навчальні заклади восени — за умови дотримання епідемічних правил.

Вчені встановили, що китайські медики відстежили контакти 68 напередодні інфікованих дітей, які госпіталізували до жіночої та дитячої лікарень Циндао. З'ясувалося, що 96% з них інфікувалися від дорослих.

Інше китайське дослідження також вказує на зараження контрольної групи дітей майже цілком від дорослих - 9 з 10.

"Дані вражаючі... Головний висновок полягає у тому, що діти не можуть бути двигуном пандемії. За пів року ми зібрали велику кількість даних, які свідчать про те, що діти з невисокою ймовірністю можуть заразитися з заражати інших", - цитує наукове видання доктора Вільяма В. Разску.

Нагадаємо, перші випадки COVID-19 у світі зареєстрували у китайському місті Ухань. Це сталося у січні цього року.

Детальне вивчення вірусу встановило, що насправді він вже поширився світом набагато раніше. Щонайменше у грудні його знайшли у Франції.

Як повідомляв ONLINE.UA, ще два лікарські препарати, які застосовують в лікуванні хворих коронавірусом COVID-19, виявилися неефективними. Це комбінація препаратів лопінавір і ритонавір, які застосовуються при лікуванні ВІЛ, і останнім часом для лікування коронавірусної інфекції. ВООЗ вже припинила випробування цих препаратів, разом з протималярійним препаратом гідроксихлорохін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?