ВООЗ назвала ще два неефективних препарати від коронавіруса - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ назвала ще два неефективних препарати від коронавіруса - що відомо

ВООЗ назвала ще два неефективних препарати від коронавіруса - що відомо
Джерело:  online.ua

Ще два лікарські препарати, які застосовують в лікуванні хворих коронавірусом COVID-19, виявилися неефективними. Це комбінація препаратів лопінавір і ритонавір, які застосовуються при лікуванні ВІЛ, і останнім часом для лікування коронавірусної інфекції. ВООЗ вже припинила випробування цих препаратів, поряд з протималярійних препаратом гідроксіхлорін, так як вони незначно допомагають знизити смертність серед пацієнтів з COVID-19 або взагалі ніяк на неї не впливають. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Відповідну рекомендацію ВООЗ дав міжнародний керівний комітет так званих тестів солідарності, які спрямовані на розробку єфективного препарату для лікування пацієнтів з COVID-19. В рамках дослідження фахівці з'ясували, що гідроксіхлорохін і лопінавір/ритонавір лише незначно допомагають знизити смертність серед пацієнтів з COVID-19, а в деяких випадках взагалі неефективні.

У ВООЗ при цьому підкреслили, що рішення про припинення тестів вищеназваних лікарських препаратів стосується лише міжнародної програми Solidarity. Там не виключають дієвість препаратів при лікуванні пацієнтів, які не були госпіталізовані, а також як засіб профілактики COVID-19.

Нагадаємо, гідроксіхлорохін, а також комбінація лопінавіру та ритонавіру увійшли в список випробовуваних препаратів в рамках міжнародного клінічного дослідження Solidarity. ВООЗ разом з партнерами ініціювала його в березні з метою знайти ефективний лікарський засіб для лікування COVID-19. Нещодавно в ВООЗ призупинили випробування гідроксіхлоріна, так як серед пацієнтів, що приймали цей препарат, був виявлений підвищений рівень смертності. В кінці червня керівники британського клінічного дослідження RECOVERY заявили, що комбінація лопінавіру та ритонавіру також марна для лікування COVID-19. До такого висновку вони прийшли, порівнявши дані 1,5 тисячі хворих, які приймали ці ліки, з даними 3,3 тисячі пацієнтів, які проходили звичайне противірусне лікування.

За даними ВООЗ, в ході тестування противірусних препаратів обнадійливі результати проти COVID-19 показав поки лише ремдесівір, який спочатку був розроблений в рамках тестування для лікування гепатиту С і респіраторно-синцитіального вірусу. В організації повідомили, що пацієнти, які приймали цей препарат, виліковувалися швидше.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні будуть по-новому лікувати коронавірус- МОЗ оновив стандарти надання медичної допомоги пацієнтам при COVID-19. Зокрема, в оновлений протокол лікування внесли препарат "Дексаметазон", який раніше в ВООЗ назвали "науковим проривом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?