Ціна на нафту оновила річний максимум
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціна на нафту оновила річний максимум

Ціна на нафту оновила річний максимум
Джерело:  online.ua

5 лютого ціна нафти змогла досягти найвищого рівня за останній рік. Аналітики пов'язують стрімкий ріст "чорного золота" з кількома важливими факторами, серед яких — довгоочікуване відновлення економіки та чергові скорочення видобутку країнами ОПЕК+. Варто звернути увагу на те, що нафта марки Brent подорожчала на 63 центи, або на 1,1%, до 59,47 долара після досягнення найвищого показника з 20 лютого минулого року (тоді ціна була на рівні 59,75 долара). Американська нафта WTI піднялася в ціні на 54 центи, або на 1%, до 56,77 долара. Востаннє дорожчою ціна була ще 22 січня 2020 року – 57,09 долара. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Investing.com.

За словами аналітиків, нові замовлення на товари американського виробництва зросли більше, ніж прогнозувалося в грудні. Це підтверджує той факт, що відбувається відновлення обсягів виробництва, а відтак і економіки. Окрім того, наголошується, що Конгрес США також почав рухатися в напрямку ухвалення економічних стимулів, ініційованих новим очільником Білого дому Джо Байденом.

"Умови все ще залишаються сприятливими для нафтових ринків. Нафта повинна знайти багато охочих покупців", - зазначив аналітик Джеффрі Халлі.

Також варто звернути увагу на те, що стрімке розповсюдження вакцин проти коронавірусу підживлює надії на послаблення карантинних заходів, що збільшує попит на паливо. Однак представники ОПЕК досі не вірять в те, що споживання нафти може повернутися до допандемічного рівня до 2022 року.

"Країни ОПЕК+ продовжують дотримуватися своєї політики скорочення видобутку нафти, що тримає ціну на досить високому рівні. У середу, 3 лютого, країни-учасниці домовилися продовжувати ці скорочення", — наголошує видання.

Не можна також не згадати про те, що 21 грудня ціни на нафту впали на 3%. Як стверджують експерти, різке падіння спровокували новини про новий штам коронавірусу, який спричинив нові локдауни та зупинку авіасполучення з Великою Британією.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, вперше в історії людства вода поповнила ряд ресурсів, поряд із нафтою та золотом, які торгуються на Wall Street.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?