Ціна нафти Brent опустилася до мінімуму 1999 року - важливі дані
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціна нафти Brent опустилася до мінімуму 1999 року - важливі дані

Ціна нафти Brent опустилася до мінімуму 1999 року - важливі дані
Джерело:  online.ua

22 квітня ціна нафти еталонної марки Brent продемонструвала рекордне падіння - вона опустилася нижче 16 доларів за барель, показавши мінімальне значення в 15,99 дол о 07:30. Одним із найголовніших факторів, який вплинув на обвал ціни, став хаосу на ринку "чорного золота". Варто звернути увагу на те, що востаннє вартість Brent опускалася нижче 16 дол лише в 1999 році. Що також важливо розуміти, мінімальна ціна Brent в ХХІ столітті була зафіксована на рівні 16,65 дол в листопаді 2001 року. Через кілька хвилин після рекордного падіння барель подорожчав до 17 дол через високу волатильність на ринку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Також зазначається, що червневий контракт на WTI торгується о 7:20 за київським часом на рівні 10 доларів за барель, подешевшавши на 0,95 долара, або на 8,5%.

Неважко здогадатися, що ситуація на ринку нафти залишається вкрай нестабільною черз падіння попиту і дефіциту вільних ємностей для зберігання сировини. Аналітики наголошують, що крах нафтового ринку показує масштаб проблем, з якими зіткнулася світова економіка - це провокує втечу інвесторів від нових ризиків.

Як відомо, колапс ринку почався 20 квітня з історичного падіння нижче нуля травневих ф'ючерсів на WTI. За словами учасників ринку, компанії-виробники занадто повільно реагують на зміну кон'юнктури. Ситуація на ринку робить більш ймовірним введення американським лідером Дональдом Трампом мит на імпорт нафти - коментує останні події колишній радник Білого дому Боб МакНеллі.

Що цікаво, офіційна Москва назвала новий катастрофічний обвал цін на нафту спекулятивним моментом, який не дає привід для надмірно негативних оцінок реальності. Саме так 21 квітня речник Путіна Дмитро Пєсков відреагував на падіння цін на нафту WTI.

Як повідомляв ONLINE.UA, в "Нафтогазі" наголошують, що Україна може зберігати нафту в ємностях Кременчуцького нафтопереробного заводу та у ємностях тих заводів, які вже не працюють —  це дозволить нашій країна заробити шалені гроші  під час нафтової кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?