Ціна занадто висока - Зеленський шокував попередженням про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Ціна занадто висока - Зеленський шокував попередженням про Донбас

Ціна занадто висока - Зеленський шокував попередженням про Донбас
Джерело:  online.ua

Населення ОРДЛО невдоволено окупаційним режимом, воно розуміє, що живе гірше за українців на підконтрольній території, вважає президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що незабаром в окупованих районах можуть виникнути заворушення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Wiener Zeitung.

За словами державного лідера, особливо гостро стоять для людей в окупації грошові питання.

"І люди, які живуть на окупованій частині Донбасу, можуть бачити, як українці живуть по той бік фронту, а саме, що вони живуть краще. У шахтарів на окупованому Донбасі справи йдуть погано: вони не отримують нормальної заробітної плати і змушені платити за воду і електрику за високою ціною. Якщо терпіння людей там в якийсь момент вичерпається, можуть виникнути заворушення", - пояснив Зеленський.

Водночас президент зауважив, що Києву не вигідні заворушення в ОРДЛО — нібито у контексті відновлення цілісності регіону.

"Ні, ціна занадто висока. На окупованій території Донбасу виникне внутрішній конфлікт. І я знаю, що там багато українців в душі. Я не хочу, щоб вони вмирали. Цим людям нелегко, багато зникають в тюрмах, бо відзначають такі свята, як День Незалежності України. Наші солдати, яких ми звільнили, сказали, що вони сидять у в’язниці з проукраїнськими громадянами. Там багато людей, які думають проукраїнські", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно представники "нормандської четвірки" зустрілися на рівні радників лідерів країн. Зеленський напередодні відзначав, що наступний раунд — це зустріч безпосередньо на найвищому рівні.

Як повідомляв ONLINE.UA, команду Зеленського звинуватили в поступках бойовикам і попередили про неприпустимість їх появи на українських оборонних позиціях. Глава Офісу президента Андрій Єрмак вирішив поставити крапку в скандалі — він розповів, для чого Київ хотів провести інспекцію і хто повинен був брати в ній участь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?