Ціни на газ: стало відомо, про що команда Зеленського буде просити МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на газ: стало відомо, про що команда Зеленського буде просити МВФ

Ціни на газ: стало відомо, про що команда Зеленського буде просити МВФ
Джерело:  online.ua

Представник президента в уряді Андрій Герус заявив перед засіданням Кабміну, що на переговорах з Міжнародним валютним фондом Україна підніме питання про пом'якшення вимог щодо тарифів на газ, повідомляє ONLINE.UA.

"Переговори будуть у вересні, і позиція така, щоб була більш м'яка позиція МВФ щодо цін на газ та лібералізації ринку газу", - сказав він.

Герус наголосив, що введення вільного ринку необхідне, але це потрібно робити поетапно.

"Тому немає якоїсь зовсім іншої позиції, яка може не сприйматися МВФ, це будуть звичайні переговори, і будуть питання, як краще лібералізувати ринок газу, як краще будувати вільний, конкурентний ринок, щоб від цього вигравали споживачі", - додав політик.

Варто зазначити, що місія МВФ працювала в Україні у травні 2019 р., проте поїхала без рекомендацій щодо виділення чергового траншу.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на 22 липня  запаси природного газу в українських підземних сховищах  збільшились до 15,018 млрд куб. м. Це на 71,6% більше, ніж після завершення останнього опалювального сезону 5 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?