Ціни на нафту почали різко рости - уже відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту почали різко рости - уже відома причина

Ціни на нафту почали різко рости - уже відома причина
Джерело:  online.ua

Ціни на нафту еталонних марок почали стрімко рости - за словами аналітиків, це відбувається на тлі очікувань засідання міністерського моніторингового комітету ОПЕК + на цьому тижні. Варто звернути увагу на те, що на лондонській біржі ICE Futures станом на 8:19 (за Києвом) жовтневі ф'ючерси на нафту Brent торгувались по 45,20 доларів за барель - це на 0,4 долара (0,89%) вище за ціну на закритті попередньої сесії. Окрім того, вересневі ф'ючерси на WTI на торгах Нью-Йоркської товарної біржі станом на 8:19 (за Києвом) подорожчали на 0,44 долара (1,05%) - до 42,45 доларів за барель. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на дані торгів.

"Ціни на нафту 14 серпня почали падати, проте продемонстрували зростання за підсумками тижня: Brent додала 0,9%, WTI - 1,9%. Ринок підтримали дані про зниження запасів нафти в США третій тиждень поспіль. У той же час, Міжнародне енергетичне агентство минулого тижня знизило прогноз нафтового попиту в 2020-2021 роки", - зазначається у повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що цього тижня трейдери очікують засідання міністерського моніторингового комітету ОПЕК +, яке відбудеться, за попередніми даними, 19 серпня.

"Очікується, що зустріч ОПЕК + на цьому тижні не принесе великих сюрпризів, а скорочення виробництва продовжиться, як було встановлено в квітні", - наголошують фахівці OCBC.

Окрім того, вказано, що кількість діючих нафтовидобувних установок в Штатах минулого тижня скоротилася на чотири одиниці, до 172. Міжнародна міжурядова організація ОПЕК збільшила оцінку падіння зростання попиту на нафту в 2020 році на 100 тисяч барелів на добу в порівнянні з оцінкою, зробленою місяцем раніше, до 90,6 мільйона барелів на добу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  аналітики із Goldman Sachs Group шокували міжнародну спільноту  новим неочікуваним прогнозом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?