Ціни на нафту почали стрімко падати через новий штам коронавірусу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту почали стрімко падати через новий штам коронавірусу

Ціни на нафту почали стрімко падати через новий штам коронавірусу
Джерело:  online.ua

21 грудня ціни на нафту впали на 3%. За словами експертів, стрімке падіння спровокували повідомлення про новий штам коронавірусу, який спричинив нові локдауни та зупинку авіасполучення з Великою Британією. Як стверджують аналітики, поширення нового штаму коронавірусу ставить під загрозу сценарій відновлення попиту на нафту — саме через це ціна вперше за сім тижнів почала падати. Нафта Brent наразі зупинилась на рівні 50,72 долара (-1,54 долара) за барель, нафта WTI впала на 1,42 долара до 47,68 долара за барель. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на агенцію Reuters.

Згідно з прогнозами фахівців, Brent може повернутися до колишніх значень у менш як 50 доларів за барель, а WTI - до 45 доларів.

"Новий штам, про який повідомив прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, може мати заразність на 70% більше, що змусило низку країн зачинити кордони у сполученні з Британією. Ця інформація також затьмарила повідомлення про готовність США виділити пакет допомоги населенню на час пандемії розміром у 900 мільярдів доларів", — йдеться в повідомленні.

Не можна також не звернути увагу на те, що список країн Євросоюзу, які вирішили припинити польоти з Великої Британії, продовжує зростати на тлі побоювань розповсюдження нового штаму коронавірусу. Так, 20 грудня Нідерланди стали першими, хто офіційно заявив про невідкладну заборону польотів. Трохи пізніше аналогічні повідомлення надійшли з Бельгії, Австрії, Франції, Італії, Латвії, Литви, Естонії, Болгарії, Швейцарії, Чехії та Швеції.

"Органи охорони здоров'я Нідерландів та Італії повідомили, що новий різновид вірусу, описаний у Британії, був виявлений в їх країнах за останні кілька тижнів. Нідерландський інститут суспільної охорони здоров'я повідомив, що цей різновид виявили у випадковій вибірці на початку грудня, і що планується подальше розслідування", — повідомляє видання.

Окрім того, МОЗ Італії заявило, що у пацієнта і його партнера, які повернулися з Британії літаком кілька днів тому, медики уже виявли цей новий штам. Зазначається, що вони прибули в міжнародний аеропорт Рима і знаходяться в ізоляції.

Як повідомляв ONLINE.UA, кількість хворих на коронавірус в Україні різко знизилася — в понеділок, 21 грудня, зафіксували 6545 нових випадків зараження. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?