Цього бояться росіяни. Світан пояснив важливість касетних боєприпасів для ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Цього бояться росіяни. Світан пояснив важливість касетних боєприпасів для ЗСУ

Цього бояться росіяни. Світан пояснив важливість касетних боєприпасів для ЗСУ
Джерело:  online.ua

Ввечері 7 липня офіційно стало відомо, що команда американського лідера Джо Байдена ухвалила рішення про надання Україні касетних боєприпасів. Військовий експерт та полковник ЗСУ в запасі, льотчик-інструктор Роман Світан пояснив, чи змінять ці снаряди ситуацію на полі бою та як допоможуть пришвидшити контрнаступ ЗСУ.

Джерело: "24 Канал"

Коли Україна отримає касетні боєприпаси від США

На переконання Романа Світана, уже за три дні касетні боєприпаси можуть бути у Збройних сил України.

Він також додав, що ми не зможемо не помітити, що снаряди активно використовуються нашими воїнами на фронті.

Ми, по-перше, українці. По-друге, військові. Поки не помацаємо – не повіримо. Те, що нам передадуть боєприпаси відразу буде видно по виттю на "болотах". Як тільки почнуть вити російські пабліки про те, що почали засипати касетними боєприпасами – от це означатиме, що вони до нас прийшли, – жартома зазначив військови експерт.

Як насправді працюють касетні боєприпаси

За словами Романа Світана, існує чимало видів касетних боєприпасів, однак для України оптимальний – M26 для HIMARS.

Він звертає увагу на те, що це ракета, яка розганяє капсулу з суббоєприпасами на дальність близько 30 кілометрів.

Що важливо розуміти, у одній ракеті 644 суббоєприпаси – маленькі бомбочки М77, радіус дії якої 3 – 4 метри. У неї є кумулятивний заряд, тобто при ударі об броню М77 випалює 10 сантиметрів броні й зривається всередині.

Повідриває руки й ноги, якщо зірветься. Один залп накриває 24 тисяч квадратних метрів. Не виживає практично нічого. Ось цього бояться росіяни, – наголошує військовий експерт.

Окрім того, Роман Світан зазначає, що 12 ракет M26 - близько 8 тисяч суббоєприпасів М77. Розгінний блок ракети використовується для плануючої авіабомби GBU-39. Також суббоєприпас М77 можуть використовувати наші БпЛА точково на сили противника.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?