Цього не буде - Разумков поділився важливими даними з українцями
Категорія
Україна
Дата публікації

Цього не буде - Разумков поділився важливими даними з українцями

Цього не буде - Разумков поділився важливими даними з українцями
Джерело:  Укрінформ

Питання про надання особливого статусу Данбассу не прийматиме український народ. Його не винесуть на всеукраїнський референдум, навіть якщо парламент ухвалить відповідний закон. Про це заявив спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков під час візиту до Закарпатської області, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Цього не буде. Зміни, які будуть нести з собою зміну територіальної цілісності держави, навряд чи будуть розглядатися і тим більше прийматися українським народом", - заявив Разумков.

Спікер парламенту запевнив, що законопроєкт "Про народовладдя через всеукраїнський референдум" не є спробою введення особливого статусу Донбасу шляхом народного волевиявлення.

"Дуже багато ми, як держава, віддали за територію України, яка поки перебуває не під контролем української влади. Але ключовим тут є" поки ". І кожен на своєму місці повинен робити все, щоб це «поки» ставало все коротше", - підкреслив Разумков.

Нагадаємо, 9 червня в ВРУ зареєстрували президентський законопроєкт про референдум, який Зеленський позначив як "невідкладний. У законопроєкті зазначено, що предметом всеукраїнського референдуму можуть бути питання про затвердження закону про внесення змін до розділів I, III, XIII Конституції України, питання загальнодержавного значення, питання про зміну території України, а також про припинення дії закону України або окремих його положень. У законопроєкті уточнюється, що проведення всеукраїнського референдуму не допускається щодо законопроєктів з питань податків, бюджету та амністії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що передбачає законопроєкт про референдум, який на розгляд парламенту виніс президент України Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?