Цього не може бути - у Путіна знову здивували заявою про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Цього не може бути - у Путіна знову здивували заявою про Україну

Цього не може бути - у Путіна знову здивували заявою про Україну
Джерело:  online.ua

Російський уряд знову виступив із зухвалою заявою стосовно агресивної конфронтації проти України. У Міністерстві закордонних справ РФ стверджують, що стосовно сусіда у Кремлі немає жодних агресивних планів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

За словами заступника міністра Андрія Руденка, Київ сам нібито відповідальний за ситуацію, яку можна спостерігати сьогодні.

"З боку України ми чуємо войовнеичу риторику, яка явно провокується штучно, з приводу ймовірних військових планів Росії стосовно України. Хочу запевнити, що жодних таких планів немає та й не може бути", - стверджує дипломат.

Він наголосив, у Кремлі також не бачать приводу для змін у мінському форматі. Також недоцільник влада Володимира Путіна вважає скликання нової зустрічі "нормандської четвірки" на рівні державних лідерів.

Водночас Руденко пояснив, у Сполучених Штатах зацікавлені в ослабленні Росії. Саме Вашингтон створює біля російських кордонів "нариви".

Нагадаємо, остання зустріч лідерів "нормандської четвірки" відбулася у грудні 2019 року. У проведенні таких регулярних переговорів зацікавлена українська сторона, що в Офісі президента ВОлодимира Зеленського неодноразово підкреслювали.

На Донбасі тим часом періодично спалахують жорсткі зіткнення. Нещодавно окупаційна адміністрація вбила під Зайцевим трьої військовослужбовців, зокрема одного медика, який прямував на евакуацію тіла полеглого. Офіційний Київ виступив з жорсткою заявою та обіцянкою добитися реакції міжнародної спільности.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Євросоюзі відреагували на трагічну загибель трьох українських військовослужбовців  у зоні проведення Операції Об’єднаних сил. Представники співдружності вказали на причетність Росії до загострення, від Москви вимагають взяти відповідальність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?