Цього разу підозрюваний - Порошенка терміново викликали на допит
Категорія
Політика
Дата публікації

Цього разу підозрюваний - Порошенка терміново викликали на допит

Цього разу підозрюваний - Порошенка терміново викликали на допит
Джерело:  online.ua

Державне бюро розслідувань продовжує вести кримінальну справу, фігурантом якої виступає п'ятий президент України Петро Порошенко. Політика викликали на новий допит. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт правоохоронної структури.

За оприлюдненими даними, наразі йдеться про виклик лідера партії "Європейська солідарність" саме як підозрюваного. Раніше його викликали у статусі свідка виключно.

"Відповідно до статей 133, 135-139, 224 Кримінального процесуального кодексу України підозрюваний Порошенко П.О. викликається на 10 годину 00 хвилин 30 червня 2020 року до Державного бюро розслідувань для допиту у якості підозрюваного, проведення одночасного допиту та інших процесуальних дій у кримінальному провадженні № 62019000000000753". - зауважили у ДБР.

Також представники бюро оприлюднили цифрову копію повістки.

Нагадаємо, ім'я Петра Порошенка фігурує водночас у кількох кримінальних справах, пов'язаних з перевищенням владних повноважень під час президентської каденції. Нещодавно йому намагалися вручити підозру у справі про призначення на посаду у службі зовнішньої розвідки посадовця, у сім'ї якого були громадяни Росії.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова нещодавно різко змінила свою позицію щодо Порошенка. Вона оголосила, три кримінальні справи закрили — причиною стала відсутність складу злочину.

Також очільниця ОГПУ додала, у суду нема потреби вдаватися до арешту колишнього президента, його нібито достатньо відпустити під особисті зобов'язання на період слідства.

Як повідомляв ONLINE.UA, позиція генпрокурорки ґрунтується на тому, що колишній український лідер, а наразі уже депутат, повинен відвідувати засідання Верховної Ради, а також проводити зустрічі з виборцями. Також генпрокурорка врахувала слова Петра Порошенка про те, що переховуватись він не має наміру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?