ЦРУ створює власний інструмент на основі штучного інтелекту у суперництві з Китаєм
Категорія
Технології
Дата публікації

ЦРУ створює власний інструмент на основі штучного інтелекту у суперництві з Китаєм

ЦРУ створює власний інструмент на основі штучного інтелекту у суперництві з Китаєм
Джерело:  online.ua

Американські спецслужби отримають власний інструмент у стилі ChatGPT, щоб “просіювати” лавину публічної інформації в пошуках зачіпок. Центральне розвідувальне управління США готується запустити функцію, подібну до відомої програми OpenAI Inc., яка використовуватиме штучний інтелект, щоб надати аналітикам кращий доступ до відкритих джерел інформації, кажуть представники відомства.

Джерело: Bloomberg

ЦРУ створює власний інструмент на основі штучного інтелекту у суперництві з Китаєм

Підрозділ ЦРУ Open-Source Enterprise планує незабаром надати розвідувальним службам свій інструмент штучного інтелекту.

Ми пройшли шлях від газет і радіо, до газет і телебачення, до базового інтернету, до великих даних, і цей процес продовжується, - сказав в інтерв'ю директор підрозділу Ренді Ніксон.

Це частина ширшої урядової кампанії, спрямованої на використання можливостей штучного інтелекту та конкуренцію з Китаєм, який прагне стати світовим лідером у цій галузі до 2030 року. Такий поштовх США збігається з зусиллями розвідувального співтовариства щодо обробки величезних обсягів даних, які зараз знаходяться у відкритому доступі, на тлі критики за повільне використання цього джерела.

За словами Ніксона, інструмент штучного інтелекту ЦРУ дозволить користувачам бачити першоджерело інформації, яку вони переглядають. Він сказав, що функція такого інструмента є логічною частиною швидшого поширення розвідданих.

Потім ви можете перейти на наступний рівень і почати спілкуватися в чаті і ставити запитання машинам, щоб вони давали вам відповіді, також із відкритих джерел, - сказав Ніксон, чий підрозділ контролює розвіддані, отримані з відкритих і комерційних джерел. 

ЦРУ не повідомило, яку модель воно буде використовувати для свого нового інструменту або як воно буде захищати інформацію від витоку в Інтернет. Агентство підкреслило, що в останні роки розширює партнерські відносини з технологічним сектором.

Інструмент штучного інтелекту буде доступний для 18-ти розвідувальних служб США, до яких входять ЦРУ, Агентство національної безпеки, Федеральне бюро розслідувань і агентства, що належать до різних видів збройних сил. Він не буде доступний для політиків або громадськості. Ніксон заявив, що агентство уважно стежить за дотриманням законів США про конфіденційність.

Читайте також:

  • ШІ від Google аналізуватиме особисті дані користувачів — Reuters

  • В Австралії тестують метод боротьби із лісовими пожежами за допомогою ШІ

  • Україна досягла значного прогресу в розробці дронів на основі ШІ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?