ЦВК скасувала реєстрацію ще одного втікача
Категорія
Україна
Дата публікації

ЦВК скасувала реєстрацію ще одного втікача

ЦВК скасувала реєстрацію ще одного втікача
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Центральна виборча комісія ухвалила рішення про скасування реєстрації кандидата під №35 у списку партії «Опозиційна платформа – За життя» Рената Кузьміна. Рішення було прийнято одноголосно, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

У своєму рішенні ЦВК посилається на лист СБУ, у якому вказано, що Кузьмін перебуває в розшуку з 20 червня 2014 року.

«Його перебування в нашій країні не встановлено. Крім цього, в рамках вказаної кримінальної виробництва розшук Р. Кузьміна проводиться Національною поліцією з 20 червня 2014 року. Таким чином, з урахуванням вищевикладеного вважаємо, що Р. Кузьмін з 2014 року на території України не перебував, офіційні пункти пропуску державного кордону України не перетинав», – йдеться в листі СБУ.

Ґрунтуючись на цьому документі, ЦВК дійшла висновку, що Кузьмін не проживав в Україні протягом останніх 5 років.

Нагадаємо, Ренат Кузьмін з 2010 по 2013 роки займав посаду першого заступника генпрокурора.

Речниця ГПУ Лариса Сарган заявила, що ще 20 червня 2019 р. до ЦВК було направлено лист, в якому повідомлялося про розслідування кримінального провадження за підозрою Кузьміна в скоєнні особливо тяжких злочинів, зокрема, в легалізації (відмиванні) майна, здобутого злочинним шляхом, за вчинення яких законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

В свою чергу глава ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що «відносно Кузьміна в ЦВК надійшов лист Генпрокуратури з приводу кримінальних справ, його розшуку та інформації про те, що в цьому році його бачили в якомусь кафе в Ялті».

«Для ЦВК Крим – це Україна. Тому лист Генпрокуратури не давав нам інформації для відмови в реєстрації», – заявила Сліпачук. Голова ЦВК не виключила, що якщо надійде нова інформація щодо Кузьміна, комісія розгляне її.

Нагадаємо, що кілька днів тому Центрвиборчком зняв з реєстрації Андрія Клюєва та Анатолія Шарія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?