ЦВК ухвалила остаточне рішення щодо кандидатів Клюєва та Шарія
Категорія
Україна
Дата публікації

ЦВК ухвалила остаточне рішення щодо кандидатів Клюєва та Шарія

ЦВК ухвалила остаточне рішення щодо кандидатів Клюєва та Шарія
Джерело:  online.ua

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію колишнього глави Адміністрації Януковича Андрія Клюєва і проросійського пропагандиста Анатолія Шарія. Це рішення було проголосувало одноголосно, повідомляє ONLINE.UA.

Крім того, члени Центрвиборчкому ухвалили зміни до постанови про форму і зміст виборчих бюлетенів, згідно чого прізвище Клюєва буле прибрано з документу. На основі цього рішення друкарні повинні змінити текст у бюлетенях.

Перед голосуванням на засіданні ЦВК виступив представник Ліберальної партії, від якої Клюєв висувався в депутати. Він повідомив про існування кількох постанов суду, які спростовують докази відсутності Клюєва в країні. За словами представника Андрія Клюєва, той останні 5 років проживав в окупованому Донецьку, а значить на території України. В той же час, за інформацією Служби безпеки України, насправді Клюєв мешкає в Московській області, так само як і Янукович.

Члени ЦВК вирішили, що документ, наданий СБУ, який стверджує про відсутність доказів про проживання Клюєва протягом останніх 5 років на території України, має більш вагомі докази, ніж аргументи представника кандидата.

За аналогічною причиною був знятий з виборів антиукраїнський відеоблогер Анатолій Шарій. З боку СБУ була надала інформація, що Шарій з 2012 року не проживає в Україні, а постійно мешкав у Литві, а потім у Нідерландах.

Нагадаємо, що увечері 2 липня на Майдані Незалежності відбулась акція протесту проти реєстрації кандидатами в депутати колишнього топ-чиновника Адміністрації Януковича Андрія Клюєва та проросійського пропагандиста Анатолія Шарія. Після неї глава МВС Арсен Аваков, перебуваючи в Канаді, провів селекторну нараду з підлеглими у Києві, а згодом надіслав лист у ЦВК з проханням переглянути рішення про реєстрацію цих кандидатів, незважаючи на постанову Верховного суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?