ЦВК відмовляється реєструвати втікача Онищенка попри рішення суду
Категорія
Україна
Дата публікації

ЦВК відмовляється реєструвати втікача Онищенка попри рішення суду

ЦВК відмовляється реєструвати втікача Онищенка попри рішення суду
Джерело:  online.ua

Центральна виборча комісія подала апеляцію на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 21 червня 2019 року, згідно з яким ЦВК зобов’язали зареєструвати нардепа-втікача Олександра Онищенка кандидатом у народні депутати на позачергових парламентських виборах. Про це було повідомлено на Facebook-сторінці ЦВК, інформує ONLINE.UA.

Як відомо, Онищенко заявив про намір балотуватися в народні депутати на найближчих виборах по округу №93 у Київській області. Однак 15 червня, після розгляду поданих документів, у ЦВК відмовили в реєстрації. Мотивом для відмови стала відсутність Онищенка в Україні протягом останніх 5 років, як того вимагає закон. За даними прикордонної служби депутат три останні роки перебував за межами країни.

У відповідь Онищенко подав на ЦВК до суду. Феміда стала на бік екс-депутата. Суд першої інстанції своє рішення пояснив тим, що Онищенко, який втік з України і жив за її межами, нібито увесь цей час насправді «представляв Україну на міжнародних кінних змаганнях».

У свою чергу міністр молоді та спорту України Ігор Жданов заявив, що його відомство не направляло і не фінансувало участь нардепа-втікача Олександра Онищенка у міжнародних змаганнях, і він не входить до основного або резервного складу Національної збірної команди України з кінного спорту.

«ЦВК не погоджується з прийнятим судовим рішенням, вважає його незаконним, необґрунтованим та винесеним з неправильним застосуванням норм матеріального права і порушенням норм процесуального права. Також Комісія вважає, що викладені у рішенні висновки суду першої інстанції не відповідають обставинам справи», – зазначається у заяві ЦВК.

У 2016 році Олександр Онищенко був звинувачений НАБУ у розкраданні природного газу в особливо великих розмірах. Після того, як Верховна Рада дала дозвіл на позбавлення його депутатської недоторканності та арешт, Онищенко втік з країни та переховувався у Європі, переважно у Німеччині.

Нагадаємо, що сьогодні було названо дату, коли Янукович може повернутись до Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?